Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων πλησιάζει και οι Γάλλοι κάνουν τις τελευταίες ετοιμασίες και παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην προκύψει το παραμικρό πρόβλημα, με τις μεγάλες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν να είναι τρεις.

Η Γαλλία θέλει να εντυπωσιάσει έχοντας ως στόχο οι 33οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες να είναι οι καλύτεροι που έγιναν ποτέ και γι’ αυτό τον λόγο έχουν κάνει μια σειρά από ετοιμασίες τόσο στο Ολυμπιακό Χωριό όσο και έξω από αυτό, θέλοντας να προσφέρουν τέλειες συνθήκες στους αθλητές ώστε αυτοί να αποδώσουν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους.

Όταν μιλάμε, όμως, για Ολυμπιακούς Αγώνες, το θέμα δεν είναι αποκλειστικά αθλητικό. Υπάρχουν κι άλλοι τομείς στους οποίους οι διοργανωτές πρέπει να παίρνουν άριστα και οι Γάλλοι έχουν τρεις μεγάλες προκλήσεις μπροστά τους, δηλώνοντας αποφασισμένοι να ανταποκριθούν με επιτυχία.

Το πρώτο μεγάλο θέμα είναι η ασφάλεια, αφού πάντα στις μεγάλες διοργανώσεις υπάρχει ο φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα. Δεν έχει περάσει καιρός, άλλωστε, από όταν η γαλλική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 18χρονου Τσετσένου που ήταν ύποπτος για βομβιστική επίθεση σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι οι μεταφορές τόσο των αθλητών όσο και των επισκεπτών. Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να γίνονται στο Παρίσι, συνολικά όμως θα είναι 73 οι περιφέρειες που θα φιλοξενήσουν τουλάχιστον έναν αγώνα, ένα άθλημα. Καταλαβαίνει ο καθένας, επομένως, ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν στην εντέλεια τα πάντα και όχι μόνο στην πρωτεύουσα.

Το τρίτο μεγάλο θέμα, τέλος, είναι η υποδοχή των 16 εκατ. επισκεπτών. Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι τόσοι θα βρεθούν, όχι απαραίτητα όλοι μαζί ταυτόχρονα, στη χώρα τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και προκαλεί πονοκέφαλο και μάλιστα δυνατό το πώς θα κυλήσουν όλα απολύτως ομαλά και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα από την ημέρα της τελετής έναρξης μέχρι και αυτή της τελετής λήξης.