Μόνο 50 μέρες απομένουν, πλέον, για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Παρίσι και στους οποίους θα πάρουν μέρος και κάποιοι αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, χωρίς όμως να εκπροσωπούν τις χώρες τους, οι σημαίες και οι εθνικοί ύμνοι των οποίων δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν καθόλου.

Από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία άρχισαν και οι κυρώσεις για τη Ρωσία σε όλα τα επίπεδα, με τον αθλητισμό, φυσικά, να μην αποτελεί εξαίρεση. Στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, σε διάφορα αθλήματα υπήρξε αποκλεισμός για αθλητές και ομάδες της Ρωσίας αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, θα είναι εκεί. Όχι όλοι όμως.

Όπως έγινε γνωστό από τους Γάλλους, στο Παρίσι θα βρεθούν αθλητές τόσο από τη Ρωσία όσο και από τη Λευκορωσία, αρκεί να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις… Πρώτον, δεν θα πρέπει να έχουν καμία σχέση με τον στρατό. Δεύτερον, δεν θα πρέπει να έχουν κάνει καμία δήλωση υπέρ του πολέμου στην Ουκρανία, θα πρέπει να έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τις αποφάσεις του Κρεμλίνου.

Όσοι, λοιπόν, πληρούν αυτές τις δύο προϋποθέσεις κι έχουν πιάσει το όριο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα πάρουν μέρος σε αυτούς. Δεν θα εκπροσωπούν, όμως, τις πατρίδες τους, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, αλλά τους εαυτούς τους. Οι διοργανωτές ξεκαθάρισαν ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τις σημαίες και τους εθνικούς ύμνους αυτών των δύο χωρών, οι αξιωματούχοι των οποίων δεν θα είναι στο Παρίσι.

Δεν πρόκειται, δηλαδή, να προσκληθούν ή να πάρουν διαπιστεύσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους οποίους, αν θέλουν, θα μπορούν να παρακολουθήσουν από τις τηλεοράσεις τους.