Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του μεγάλου ημιτελικού και ο Φελίπε Σκολάρι αναζητά ακόμα σχήμα και πρόσωπα για το πως θα παρατάξει την Βραζιλία απέναντι στα «πάντσερ». Μπορεί το «Μινεϊράο» να είναι ο 12ος παίκτης της Σελεσάο, αλλά οι απουσίες των Νεϊμάρ, Τιάγκο Σίλβα μόνο πονοκέφαλο προκαλούν στον «Φελιπάο». Πέντε διαφορετικά πειράματα στις τελευταίες προπονήσεις και την τελευταία στιγμή θα διαλέξει τους 11 για τον αγώνα στο Μπέλο Οριζόντε.

Η αρχή έγινε με το γνωστό 4-4-2, αλλά όχι το παραδοσιακό. Ρόμβος λοιπόν για τη Σελεσάο, με τον Λουίς Γκουστάβο, μπροστά από τα δυο στόπερ, Ντάντε, Λουίζ. Στα δεξιά του τον Φερναντίνιο, στα αριστερά τον Παουλίνιο. Μαρσέλο με Αλβες στα δυο άκρα, ενώ ο Χουλκ με τον Φρεντ θα είναι οι δυο επιθετικοί. Για τον τελευταίο, Σκολάρι και συμπαίκτες μιλούν συνέχεια με κολακευτικά λόγια, θέλοντας έτσι να του ανεβάσουν την ψυχολογία μετά τον τραυματισμό του Νεϊμάρ. Αλλωστε, ο Φελίπε Σκολάρι φρόντισε να τονίσει πως μεγάλο μερίδιο επιτυχίας για την πρόκριση επί της Κολομβίας έχει ο Φρεντ που βοηθούσε και αμυντικά…

Η δεύτερη σκέψη του είναι το 4-2-3-1 που το έχει χρησιμοποιήσει αρκετά σε αυτό το Μουντιάλ. Ο Ντάνι Άλβες μένει στο γήπεδο και δείχνει ο Σκολάρι να τον εμπιστεύεται περισσότερο απο τον Μαϊκόν. Σε αυτό το σύστημα ο Λουίζ Γκουστάβο με τον Φερναντίνιο θα είναι τα δυο αμυντικά χαφ, με τον Παουλίνιο να μένει πάγκο. Ο Οσκαρ πίσω από τον Φρεντ, στα δεξιά ο Χουλκ και αριστερά ο Γουίλιαν. Ο τελευταίος έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό, είναι σε καλή κατάσταση και έτοιμος για μεγάλα ματς. Μάλιστα, ο Σκολάρι τον υπολόγιζε για βασικό από την αρχή της διοργάνωσης, αλλά λογάριασε χωρίς τον εκπληκτικό Οσκαρ.

Η τρίτη σκέψη του «Φελιπάο» είναι να βάλει τον Μαϊκόν στο δεξί άκρο της άμυνας. Τον Ερνάνες δίπλα στον Λουίς Γκουστάβο για να δώσει δύναμη στα χαφ, να κάνει πιο επιθετικό τον άξονα με τον Γουίλιαν στη θέση του Οσκαρ, δεξιά τον Μπερνάρντ, αριστερά τον Χουλκ, ενώ στην κορυφή τον Τζο! Το τρίτο σχήμα πάντως συγκεντρώνει και τις λιγότερες πιθανότητες.

Πηγή: gazzetta.gr