Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του κόσμου βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι τον τελικό απομένει κάτι λιγότερο από ένας μήνας. Τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων – και μη – της υφηλίου είναι στραμμένα στη Βραζιλία, όπου πέρα από τους αγώνες υπάρχει και ένα μαζικό κίνημα διαδηλώσεων κατά της διοργάνωσης.

Σε κάθε περίπτωση, πρωταγωνιστές δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές αλλά όλος ο κόσμος που δημιουργεί αυτό το ποδοσφαιρικό πάρτι σε όλο τον πλανήτη.

Ας δούμε λοιπόν φωτογραφίες από τον… λαό του Μουντιάλ!


Ινδοί οπαδοί της ομάδας της Αργεντινής κάνουν μια ξεχωριστή τελετή-προσευχή για την επιτυχία της ομάδας τους δίπλα σε μια εικόνα του Μέσι.


Ένα σπίτι στο Essen της Γερμανίας έχει μπει για τα καλά στον ρυθμό του Μουντιάλ.


Θεατές του αγώνα Ελβετία – Εκουαδόρ για τον όμιλο E του Παγκοσμίου Κυπέλου στο Εθνικό Στάδιο της Βραζιλίας.


Φωτογραφία από τις κερκίδες στον αγώνα Ελβετία – Εκουαδόρ. Εκτός από τους… παραδοσιακούς οπαδούς, ο φίλαθλος – μασκότ στα σκαλιά ξεχωρίζει.


Πορεία διαδηλωτών με πανό με προορισμό το Εθνικό Στάδιο της Βραζιλίας. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το υπέρογκο κόστος του Μουντιάλ.


Το φιλί ενός ζευγαριού στις κερκίδες του σταδίου Beira Rio κατά τη διάρκεια του αγώνα Γαλλία – Ονδούρα


Μια εντυπωσιακή χάρτινη σημαία της Βραζιλίας στο Pelourinho στο Σαλβαδόρ.


Η μπάντα μιας ξεχωριστής ποδοσφαιρικής παρέλασης στο Pelourinho.


Οπαδός της Ελβετίας οδεύει προς το γήπεδο με την τρομπέτα του για τον αγώνα με το Εκουαδόρ.


Οι φαν της Αργεντινής ανυπομονούν να ξεκινήσει στο Μαρακανά ο αγώνας τους με τη Βοσνία, ο οποίος έληξε 2-1 υπέρ της Εθνικής τους ομάδας.


Ο πρώτος αργεντινός πάπας φαίνεται πως έχει και τους θαυμαστές του στη Βραζιλία.


Οι οπαδοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου στέλνουν το δικό τους μήνυμα για Ειρήνη.


Με απόλυτη προσήλωση, οι παίκτες της Νότιας Κορέας ακούνε τις οδηγίες του προπονητή τους στην προπόνηση στο στάδιο στην Cuiaba.


Βραζιλιάνοι αστυνομικοί στέκονται δίπλα σε γκράφιτι κατά της διοργάνωσης.


Μετανάστες στην Κεντρική Αμερική παίζουν ποδόσφαιρο μετά από τον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Γαλλίας και Ονδούρας.


Μετανάστες από την Ονδούρα βλέπουν τον αγώνα της χώρας τους κόντρα στη Γαλλία σε ένα κέντρο μεταναστών στο Saltillo του Μεξικό.


Την εμφάνιση της Βραζιλίας επέλεξαν διαδηλωτές για να τονίσουν τις οικονομικές ανισότητες στη χώρα, κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας για τις δαπάνες του Μουντιάλ στο Ρίο. Από τη μία η εμφάνιση της ομάδας με τον χορηγό και τα χρυσά παπούτσια, και από την άλλη το ποδόσφαιρο στις φτωχογειτονιές.


Σε διαμαρτυρία κατά του Μουντιάλ, ένας διαδηλωτής κρατά μια σημαία της Αργεντινής.


Το δικό του μήνυμα κατά της FIFA έχει τυπώσει στη φανέλα του ένας διαδηλωτής στο Ρίο.


Οπαδός της Αργεντινής έχει βάψει το πρόσωπό του στα χρώματα της ομάδας του ενόψει του πρώτου αγώνα της Εθνικής Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.


Στην αρχαία πόλη Nanjing στην περιοχή Jiangsu της Κίνας οι κάτοικοι παρακολουθούν έναν αγώνα του Μουντιάλ. Ο αγώνας προβάλλεται στο τείχος της πόλης το οποίο χρονολογείται στη δυναστεία των Ming (1368 – 1644).


Ινδοί οπαδοί βλέπουν έναν αγώνα του Μουντιάλ σε οθόνη που έχει τοποθετηθεί στο δρόμο σε ένα ειδικό κιόσκι για τους φιλάθλους της Αργεντινής!