Οι 20 σύλλογοι της Premier League πλήρωσαν αθροιστικά 260 εκατομμύρια λίρες (304,1 εκατ. ευρώ) σε ατζέντηδες το 2018, ένα ποσό άνευ προηγουμένου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Στην κορυφή του σχετικού πίνακα βρίσκεται η διεκδικήτρια του τίτλου Λίβερπουλ, που πέρυσι πλήρωσε σε ατζέντηδες 43,7 εκατομμύρια λίρες (51,1 εκατ. ευρώ), ξεπερνώντας μάλιστα τα ποσά που ξόδεψαν αθροιστικά η συνδιεκδικήτρια του τίτλου Μάντσεστερ Σίτι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2018  η Λίβερπουλ δαπάνησε περίπου 177 εκατομμύρια λίρες (207 εκατ. ευρώ) για να φέρει στο Άνφιλντ παίκτες όπως ο τερματοφύλακας Άλισον και ο μεσοεπιθετικός Σακίρι.

Στη δεύτερη θέση πίσω από τη Λίβερπουλ στη σχετική λίστα βρίσκεται η Τσέλσι, που πλήρωσε πέρυσι 26,8 εκατομμύρια λίρες σε ατζέντηδες (31,3 εκατ. ευρώ) και στην τρίτη η Μάντσεστερ Σίτι με 24 εκατομμύρια λίρες (28,1 εκατ. ευρώ). Τα λιγότερα χρήματα σε ατζέντηδες πλήρωσε η Κάρντιφ, με μόνο 2,8 εκατομμύρια λίρες (3,3 εκατ. ευρώ).

Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμα και η Τότεναμ, που στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους δεν έχει πραγματοποιήσει καμία μεταγραφή, πλήρωσε το 2018 σε μεσάζοντες 11 εκατομμύρια λίρες (12,9 εκατ. ευρώ), ενώ οι ομάδες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας Championship δαπάνησαν αθροιστικά 50 εκατομμύρια λίρες (58,5 εκατ. ευρώ).

Σε συνάντησή τους την Παρασκευή, όπως αναφέρει το Reuters, οι 20 μέτοχοι της Premier League αναμένεται να συζητήσουν σχετικά με νέους τρόπους για να μειωθούν οι πληρωμές σε ατζέντηδες, ενδεχομένως βάζοντας τέλος στην πρακτική που θέλει τους ατζέντηδες να πληρώνονται τόσο από τον σύλλογο που αγοράζει έναν παίκτη, όσο και από τον ίδιο τον παίκτη.