Πολύ κοντά στο να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια είναι η ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παράλληλα δεν τρέχει και ο σχεδιασμός για τις επόμενες σεζόν. Αυτό αφορά τόσο τις μεταγραφές, προκειμένου να ενισχυθεί το ρόστερ της ομάδας, όσο και οι ανανεώσεις συμβολαίων σε πολύτιμους ποδοσφαιριστές του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ένωση φαίνεται να έχουν προχωρήσει αρκετά την περίπτωση του Χρήστου Αλμπάνη από τον Απόλλωνα, προκειμένου εκείνος να φοράει από το καλοκαίρι τα κιτρινόμαυρα. Μάλιστα, όπως αναφέρεται η εφημερίδα «Ώρα των Σπορ», υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο συλλόγους, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον μεγαλομέτοχο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», Παναγιώτη Μονεμβασιώτη.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που στην ΑΕΚ τσέκαραν την περίπτωση του Αλμπάνη, καθώς έχει ήδη γίνει, εδώ και αρκετό καιρό, μια διερευνητική επαφή με την πλευρά του Απόλλωνα, προκειμένου να εξεταστούν τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης.

Παράλληλα, στον «δικέφαλο» δεν λησμονούν ότι υπάρχουν κι οι υποθέσεις της επέκτασης συνεργασίας με παίκτες που ήδη υπάρχουν στην ομάδα. Αυτές οι περιπτώσεις είναι των Αντρέ Σιμόες, Μιχάλη Μπακάκη, Ροντρίγκο Γκάλο, Τάσου Μπακασέτα, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το καλοκαίρι του 2019, αλλά κυρίως του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που δεσμεύεται με την Ένωση για λίγους ακόμη μήνες.

Μάλιστα, η υπόθεσή του πηγαίνει για μετά το Πάσχα, καθώς στις πρώτες διερευνητικές επαφές φαίνεται να υπάρχει μια απόσταση όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. Ωστόσο, και από τις δύο πλευρές υπάρχει διάθεση για κοινή συμπόρευση και θεωρείται αρκετά πιθανό -με τις όποιες υπαναχωρήσεις- να βρεθεί η «χρυσή τομή». Κάτι που έγινε και με την περίπτωση του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.