Με γκολ των Ροντινέι και Κωστούλα ο Ολυμπιακός καθάρισε με 2-1 τον ΠΑΟΚ στο κατάμεστο Καραϊσκάκη και παρέμεινε στην 1η θέση και στο +2 από την ΑΕΚ, την οποία θα αντιμετωπίσει δύο φορές την προσεχή εβδομάδα, σε Καραϊσκάκη και OPAP Arena, για το κύπελλο και το πρωτάθλημα.

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για τους «ερυθρόλευκους» καθώς χρειάστηκαν μόλις 6 λεπτά για να ανοίξουν το σκορ. Ο Ροντινέι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 1-0, με το Καραϊσκάκη να… παίρνει φωτιά. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε, επομένως, από νωρίς το προβάδισμα και από εκεί και πέρα αναμενόταν η αντίδραση αυτής του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν κατοχή μπάλας 54% μετά το πρώτο 20λεπτο, είχαν όμως και προβλήματα από την πίεση των γηπεδούχων στον άξονα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να βγουν μπροστά με αξιώσεις. Στο 24′, όμως, τα κατάφεραν μια χαρά: Έπειτα από ωραία ομαδική συνεργασία ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Καμαρά με κεφαλιά έγραψε το 1-1, το οποίο πάντως δεν πανηγύρισε δείχνοντας σεβασμό στην πρώην ομάδα του.

Όπως και να έχει, στο παιχνίδι υπήρχε ξανά ισορροπία αλλά όχι για πολύ… Στο 31′ ο Ζέλσον κινήθηκε από δεξιά και έβγαλε ωραία πάσα για τον Κωστούλα, ο οποίος εκτέλεσε από κοντά τον Κοτάρσκι για το 2-1. Κόντρα στον «δικέφαλο του βορρά» είχε πετύχει, στον αγώνα του πρώτου γύρου στην Τούμπα, το παρθενικό του γκολ ο πιτσιρικάς και βρήκε και πάλι δίχτυα τώρα, στέλνοντας την ομάδα του με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

«Ερυθρόλευκη» νίκη και κορυφή

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο προπονητές έκαναν από μία αλλαγή, με τον Μεντιλίμπαρ να βάζει τον Πιρόλα αντί του Κάρμο και τον Λουτσέσκου να αντικαθιστά τον Σάστρε με τον Μπάμπα, με τους Θεσσαλονικείς να δείχνουν πιο κινητικοί στα πρώτα λεπτά και να προσπαθούν να απειλήσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν πραγματικά. Ο Μεντιλίμπαρ, πάντως, δεν άργησε να κάνει ακόμη δύο αλλαγές για τους Πειραιώτες, με τους Έσε και Πάλμα να μπαίνουν στις θέσεις των Μουζακίτη και Βέλντε με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού.

Ο Ισπανός φρέσκαρε, έτσι, την ομάδα του και από εκεί και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις φάσεις για να πετύχουν 3ο γκολ και να κλειδώσουν τη νίκη. Το σουτ του Πάλμα στο 64′ όμως έφυγε ελάχιστα άουτ ενώ δύο λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι μετά την πάσα του Ζέλσον αλλά ήταν άστοχος. Στο 78′ ήταν η σειρά του Όρτα να πλησιάσει στο 3-1 αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε εξ επαφής την κεφαλιά και στη συνέχεια, αν και πεσμένος, μπλόκαρε τη μπάλα, κρατώντας τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός, όμως, ήλεγχε πλήρως την κατάσταση, απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς ο αντίπαλος έμεινε με 10 παίκτες μετά τον τραυματισμό του Ότο στο 85′ ενώ είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του και στο 88′ ο Ελ Κααμπί είχε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Πάλμα, για το 3-1 αλλά δεν το έκανε.

Μικρό το κακό, όμως, για τους «ερυθρόλευκους» από τη στιγμή που η νίκη ήρθε, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στην κορυφή και στο +2 από την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο (46′ Πιρόλα), Ορτέγκα, Γκαρθία, Μουζακίτης (60′ Έσε), Βέλντε (60′ Πάλμα), Κωστούλας (75′ Όρτα), Ζέλσον, Ελ Κααμπί.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (46′ Μπάμπα), Κεντζιόρα, Βιετέσκα, Ότο, Καμαρά, Σβαμπ (70′ Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς (81′ Πέλκας), Κωνσταντέλιας (81′ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Σαμάτα (81′ Τσάλοφ).