Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τον 4ο ημιτελικό (20:00) και ψάχνει νίκη για να ισοφαρίσει σε 2-2, στέλνοντας τη σειρά σε Game 5.

Πράξη τέταρτη για τα ημιτελικά της Basket League. Η ΑΕΚ φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό και αναζητά τρόπο να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, να κάνει το 2-2 και για να οδηγήσει τη σειρά σε καθοριστικό Game 5.

Η Βασίλισσα ηττήθηκε με 94-83 στο τρίτο ματς, με τους Μήτογλου και Χεζόνια να πραγματοποιούν μεγάλη εμφάνιση. Η ολοκλήρωση του τρίτου ημιτελικού βρήκε τον Γιόνας Ματσιούλις διαμαρτυρόμενο προς τους διαιτητές, με τον Γιανίκ Μορέιρα να εκφράζει και αυτός τα παράπονά του.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου δεν θα έχει σε άλλο ένα ματς τον Κιθ Λάνγκφορντ, ενώ εκτός για τους πράσινους παραμένει εδώ και πολύ καιρό ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

Η ΑΕΚ θα έχει στη διάθεση της όπως αναμενόταν και τον Γιανίκ Μορέιρα, ο οποίος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.100 ευρώ από το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο του ΕΣΑΚΕ για τη συμπεριφορά του στον 3ο ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Όντεντ Κάτας έδειξε την επιθυμία του να τελειώσει τη δουλειά η ομάδα του από το 4ο ματς και να προκριθεί:

«Όπως μπορείτε να δείτε, το τέλος του παιχνιδιού ήταν σκληρό. Όπως και στα δύο πρώτα ματς, ήμασταν μπροστά στο ημίχρονο, με 10, 12, 13 πόντους. Όμως, πρέπει να μάθουμε πώς να ελέγχουμε το παιχνίδι στο 3ο δεκάλεπτο.

Σε γενικές γραμμές, πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα τις περισσότερες φορές.

Μου άρεσε η νοοτροπία των παικτών και η ενέργειά τους. Η ΑΕΚ έβαλε μερικά μεγάλα σουτ, έχει έμπειρους παίκτες και γνωρίζει πώς να παίζει σε τέτοιες καταστάσεις.

Όμως, δείξαμε χαρακτήρα. Τελειώσαμε τον αγώνα με 21 ασίστ και 6 λάθη, σε αντίθεση με τα πρώτα δύο ματς. Παράλληλα, πήραμε 15 επιθετικά ριμπάουντ. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και επιθετικοί, μου άρεσε αυτό.

Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα στον τέταρτο αγώνα, πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά», ανέφερε.

Πηγή: gazzetta.gr