Ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται αρκετά ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα, κάτι που πιστοποίησε με τις δύο εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης (παρά την ήττα μετά από δύο παρατάσεις) και Άλμπα Βερολίνου. Το «τριφύλλι» ολοκληρώνει το 2020 με δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις για τη Euroleague, με την πρώτη να είναι στο Ισραήλ.

Οι «πράσινοι» δοκιμάζονται απόψε (21:15, Novasports 1) από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ για τη 16η αγωνιστική της διοργάνωσης, με στόχο να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και να πάρουν τη νίκη, έστω κι αν αυτό έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Ο Γιώργος Βόβορας περιμένει από την ομάδα του να έχει την ίδια σκληράδα στην άμυνα που έβγαλε την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα, επιστρέφουν οι Σέλβιν Μακ, που ανανέωσε ως το τέλος της σεζόν, και Άαρον Γουάιτ, που ξεπέρασε μια μικροενόχληση που τον ταλαιπωρούσε. Από την άλλη, θα λείψει ξανά ο Ζακ Όγκαστ.

Η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει ανακτήσει τη φόρμα της και μετρά τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς (έχει ρεκόρ 6-9), με πιο πρόσφατη αυτή εκτός έδρας απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Αγωνιστικά ζητήματα δεν υπάρχουν για την «ομάδα του λαού», καθώς ο Σκότι Γουίλμπεκιν και ο Οθέλο Χάντερ ξεπέρασαν τα προβλήματά τους.

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες 42 φορές μέχρι σήμερα. Ξεχωρίζουν οι τρεις τελικοί, δύο με νικητή τον Παναθηναϊκό (2000 στη Θεσσαλονίκη, 2011 στη Βαρκελώνη) και έναν τη Μακάμπι (2001 στο Παρίσι), ενώ γενικότερα υπάρχει «πράσινη» υπεροχή με 23 νίκες έναντι 19, ενώ στο Τελ Αβίβ το «σκορ» είναι 12-6 υπέρ των Ισραηλινών.