Με μία νίκη απέναντι στο Μαυροβούνιο θα ήθελε να αποχαιρετήσει το Μουντομπάσκετ η Εθνική Ελλάδας, καθώς με τη βαριά ήττα από τη Λιθουανία (92-67) δεν κατάφερε να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης που φιλοξενείται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία.

Πλέον το μυαλό της «γαλανόλευκης» βρίσκεται στο Προολυμπιακό Τουρνουά που θα πρέπει να αγωνιστεί για να διεκδικήσει την παρουσία της Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το καλοκαίρι του 2024, κάτι που έχει να κάνει από το 2008, όταν και είχε πάει στο Πεκίνο.

Το τζάμπολ της αναμέτρησης είναι προγραμματισμένο για τις 11:40 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) στη Mall of Asia Arena, που βρίσκεται στη Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1, αλλά κι από το Novasports Start, ενώ η διαιτητική τριάδα θα αποτελείται από τους Ντανιέλ Γκαρσία (Βενεζουέλα), Κρίστιαν Πάες (Ισημερινός) και Πέτερ Πρακς (Ουγγαρία).

Οι αποστολές των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Δημήτρης Ιτούδης): Τόμας Γουόκαπ, Δημήτρης Μωραΐτης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Μιχάλης Λούντζης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Παπαγιάννης, Μανώλης Χατζηδάκης.

Μαυροβούνιο (Μπόσκο Ράντοβιτς): Νίκολα Ιβάνοβιτς, Κέντρικ Πέρι, Πέταρ Πόποβιτς, Βλάντιμιρ Μιχαΐλοβιτς, Ιγκόρ Ντρόμπνιακ, Νεμάνια Ράντοβις, Ντίνο Ράντοντσιτς, Αλέκσα Ίλιτς, Αντρίγια Σλάβκοβιτς, Νίκολα Βούτσεβιτς, Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, Μάρκο Σιμόνοβιτς.