Η Ελίνα Τζένγκο ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες στον ακοντισμό και τώρα πήρε το χρυσό μετάλλιο και στην κατηγορία Κ23, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στο Έσποο της Φινλανδία με βολή στα 60,73μ.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία Κ20, πρωταθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες, πρωταθλήτρια Ευρώπης πλέον και στην κατηγορία Κ23. Η Ελίνα Τζένγκο, με λίγα λόγια, κυριαρχεί στην ήπειρό μας στον ακοντισμό και ακόμη μία απόδειξη ήρθε από τη Φινλανδία.

Εκεί, η 22χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια με βολή στα 59,24μ. εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο και στο Κ23 αφού καμία από τις αντιπάλους της δεν κατάφερε να κάνει καλύτερη επίδοση. Τα κατάφερε η ίδια όμως, αφού στην τελευταία προσπάθειά της, η οποία δεν έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, έστειλε το ακόντιο στα 60,73μ.

Αυτό ήταν το μοναδικό χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στη συγκεκριμένη διοργάνωση, με την Τζένγκο να επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι έχει πολύ μέλλον, στοχεύοντας στο να μεγαλώσει τη συλλογή της από μετάλλια και ειδικά τα χρυσά.