Για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε το πόστο του αθλητικού διευθυντή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός – δεν αναφερόμαστε φυσικά στην παρουσίαση που ήδη έχει γίνει – ο Αντόνιο Κορδόν βγήκε στο προσκήνιο σε επίπεδο δηλώσεων από την Αυστρία στους απεσταλμένους των ΜΜΕ για να εκφράσει τις σκέψεις του και τις θέσεις του για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Και αυτές οι δηλώσεις έχουν τη σημασία τους στο timing που γίνονται και εν μέσω μεταγραφικής περιόδου και προετοιμασίας.

Ο Ισπανός και επί σειρά ετών ποδοσφαιράνθρωπος δέχθηκε ερωτήσεις για μεταγραφές, ονόματα, τους Ιμπόρα και Κίνι, τον Ρέαμπτσιουκ και όχι μόνο. Δείτε πιο κάτω το τι είχε να πει για:

Την προετοιμασία και τις μεταγραφές: Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Θέλει προσαρμογή. Είμαστε πολλά νέα / καινούρια άτομα και ο στόχος μας είναι να κάνουμε μία ομάδα μεταξύ μας και προς το τέλος να φτιάξουμε μία ομάδα για το μέλλον.

Το εάν θα υπάρξουν άλλες αφίξεις: Και την τελευταία φορά αυτό με ρωτήσατε και ήρθαν δύο ποδοσφαιριστές. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ήρθαν. Απλώς θέλει ακόμα δουλειά και να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το σύνολο που έχουμε αυτή τη στιγμή. Προχωράμε και συνεχίζουμε τη δουλειά μας.

Τις σκέψεις του για Ιμπόρα και Κίνι: Εμείς τους λέμε ότι πρέπει να δουλεύουν, γιατί θέλει δουλειά για να κρατήσουν τη θέση τους στην ομάδα του Ολυμπιακού. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες στη θέση τους που και αυτοί διεκδικούν μία θέση στην ομάδα. Οπότε τους λέμε ότι θα πρέπει να δουλέψουν και αυτό θα κάνουν.

Τις θέσεις που θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα ο Ολυμπιακός και που έχει προτεραιότητα; Η προτεραιότητά μας τώρα είναι να φτιάξουμε και ‘χτίσουμε’ μία ομάδα, που θα είναι από ποδοσφαιριστές που θα είναι στον ίδιο δρόμο. Να κοιτάμε όλοι προς την ίδια, μία κατεύθυνση. Μπορεί μετά να έρθουν καλοί ή κακοί παίκτες, αλλά θα πρέπει να έχουμε μία ομάδα.

Να είμαστε μία οικογένεια. Να χτίσουμε ένα κτίριο όπου θα μπορούμε να υποδεχθούμε νέους ποδοσφαιριστές, αλλά πρώτα να χτίσουμε μία νέα ομάδα. Όπως είπα πριν κάναμε πολλές αλλαγές. Θέλουμε πρώτα να έχουμε μία ομάδα και όσοι έρθουν να βρουν μία ομάδα έτοιμη και να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το εάν υπάρχουν παίκτες που να τον έχουν εκπλήξει σε στιλ εσωτερικών μεταγραφών: Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι το σύνολο: το γκρουπ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που είναι στην ομάδα, προσφέρουν με τη δουλειά τους και την όρεξή τους στο να ‘χτίσουμε’ αυτή την ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι αυτό, ότι συνολικά φτιάχνουμε μία ομάδα.

ο εάν αισιοδοξεί πως ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος στις 10 Αυγούστου: Ναι. Γιατί είμαι ένας άνθρωπος αισιόδοξος τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στη ζωή. Πρέπει να είμαστε όλοι, γιατί πρέπει να περιμένουμε καλά πράγματα από αυτή τη σεζόν. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι και οι οπαδοί μας να είναι έτοιμοι για μία πολύ καλή χρονιά.

Τους παίκτες που προπονούνται στον Ρέντη: Ο Ολυμπιακός είναι ένας. Δεν ξεχωρίζουμε κανέναν. Δεν βλέπουμε διαφορά. Χθες (εννοεί την Τετάρτη) προσωπικά μίλησα ατομικό με όλους τους παίκτες που είναι στον Ρέντη. Μέχρι τον Σεπτέμβριο μπορεί να υπάρξουν πολλές κινήσεις. Αυτή τη στιγμή είναι παίκτες του Ολυμπιακού.

Πηγή: gazzetta