Η Εθνική Νέων ήξερε ότι είχε πάρα πολύ δύσκολο στο Euro U19 αφού για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης στην 4άδα έπρεπε να νικήσει την 8 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία και κάτι τέτοιο αποδείχθηκε αδύνατον, όπως δείχνει και το τελικό 5-0 με το οποίο επικράτησαν οι Ίβηρες.

Μετά την ήττα από τη Νορβηγία με 5-4 η νίκη ήταν μονόδρομος για την Ελλάδα, η οποία μπήκε στο παιχνίδι έχοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Σμυρλή αλλά γρήγορα φάνηκε πώς θα πήγαινε το ματς: 0-1 στο 11′ με πλασέ του Μπαρμπέρα μετά το γύρισμα του Γκονζάλο, 0-2 στο 14′ με πλασέ του Άνχελ μετά τη σέντρα του Φρεσνέδα, 0-3 στο 17′ με ωραίο σουτ του Παλάσιος εκτός περιοχής.

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, με δεδομένη και τη δυναμικότητα του αντιπάλου δεν γινόταν να ανατραπεί η κατάσταση στη συνέχεια, με τους Ισπανούς να βάζουν και 4ο γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου, στο 45’+1′ συγκεκριμένα, με πλασέ του Μπαρμπέρα που βρήκε και σε κάποιο σώμα πριν καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.

Το ζητούμενο, επομένως, για την Ελλάδα ήταν να μην πάρει το σκορ… τρελές διαστάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι Ίβηρες απλά έβαλαν ακόμη ένα γκολ, στο 57′ με κεφαλιά του Κάσας μετά το φάουλ του Άκομακ, για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 5-0.

Ελλάδα: Μπότης, Κεραμίτσης, Δεληγιάννης, Προδομίτης, Γεωργιάδης, Συμεωνίδης (46′ Καλογερόπουλος), Σταυρόπουλος (46′ Τσίκος), Κοττάς (36′ Νικολάου), Σπυράκος, Σμυρλής (74′ Αποστολάκης), Τζίμας (86′ Γκολφίνος).

Ισπανία: Ιριμπάρνε, Φρεσνέδα, Κάσας, Γκασιορόφσκι, Βάλε, Γκονζάλο (46′ Ροντρίγκες), Άνχελ (66′ Ντιαό), Παλάσιος (66′ Πουγιόλ), Ντάνι Πέρεθ (67′ Γκαρίδο), Άκομακ (73′ Ομοροδιόν), Μπαρμπέρα.