Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έρχεται στην Αθήνα την Τρίτη (20/6) για να ολοκληρώσει και τυπικά τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό, ο οποίος του προσφέρει ένα δυνατό συμβόλαιο και παράλληλα απόλυτη εμπιστοσύνη για το χτίσιμο της ομάδας των επόμενων χρόνων, σε συνεργασία πάντα με τον Αντόνιο Κορδόν, ο οποίος είναι και αυτός που τον επέλεξε.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν ήταν τόσο γρήγοροι σε ό,τι αφορά την πρόσληψη του νέου προπονητή και ο λόγος είναι ότι ήθελαν να κάνουν τα πράγματα σωστά. Με τη σωστή σειρά. Πρώτα, δηλαδή, προσλήφθηκε ο τεχνικός διευθυντής, ο οποίος είναι και αυτός που πρέπει να επιλέξει τον προπονητή. Και τον επέλεξε. Ο Κορδόν από τις αρχές του μήνα μιλούσε καθημερινά και για πολλές ώρες με τον Μαρτίνεθ, στον οποίο πιστεύει πολύ.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού είχε ψηλά στη λίστα του το όνομα του Ισπανού προπονητή παρά το γεγονός ότι η τελευταία σεζόν στην Εσπανιόλ δεν ήταν καλή, αφού είχε παρατηρήσει τη δουλειά του και στις προηγούμενες ομάδες του. Τόσο στα τμήματα υποδομής της Σεβίλλης όσο φυσικά και στη Γρανάδα, την οποία αρχικά ανέβασε στη La Liga και στη συνέχεια την έβγαλε και στην Ευρώπη, φτάνοντας μέχρι τους προημιτελικούς του Europa League.

Ο Κορδόν εκτιμάει πάρα πολύ το γεγονός ότι ο Μαρτίνεθ είναι πολύ ψιλόδοξος και γενικά θέλει να ενημερώνεται συνεχώς, όπως είχε δείξει και με την απόφασή του να πάει οικογενειακώς στην Αγγλία, όταν είχε αποφασίσει να μείνει εκτός πάγκων για ένα διάστημα, προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά τις προπονήσεις της Μάντσεστερ Σίτι και γενικά τον τρόπο δουλειάς του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι είναι ο… νέος Γκουαρδιόλα. Είναι όμως ένας προπονητής με πολλή όρεξη για δουλειά, με παραστάσεις από ένα πρωτάθλημα όπως το ισπανικό και με πλήρη γνώση των κινήσεων που σκοπεύουν να κάνουν οι Πειραιώτες. Στις… ατελείωτες συζητήσεις του με τον Κορδόν, ο τελευταίος ενημέρωνε τον Μαρτίνεθ για το πλάνο του και για τις κινήσεις που ετοιμάζει ο Ολυμπιακός σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις του ρόστερ. Όχι ότι ο Ισπανός προπονητής θα μπορούσε να έχει ολοκληρωμένη άποψη για κάθε παίκτη, αλλά ήταν απαραίτητο να έχει ολοκληρωμένη ενημέρωση για όλα. Και είχε.

Όπως έχει, επίσης, την απόλυτη εμπιστοσύνη όλων στον Ολυμπιακό και όχι μόνο του Κορδόν, όπως αποδεικνύει τόσο η πρόσληψή του όσο και το γεγονός ότι του προσφέρθηκε ένα δυνατό, οικονομικά, συμβόλαιο. Ο Μαρτίνεθ, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, θα υπογράψει για δύο χρόνια και τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστό και το ύψος των ετήσιων απολαβών του. Οι πληροφορίες, πάντως, λένε πως θα είναι όντως υψηλές, με τους Ερυθρόλευκους να δείχνουν έτσι στον Μαρτίνεθ τόσο ότι τον πιστεύουν πολύ όσο και ότι περιμένουν πολλά από αυτόν.