Η Αλ Χιλάλ, ομάδα της Σαουδικής Αραβίας έκανε επίσημη πρόταση τις τελευταίες ώρες στον Αργεντινό σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Λιονέλ Μέσι, σύμφωνα με αναφορά της ιστοσελίδας «Saudi Gazette», που επικαλείται καλά ενημερωμένες πηγές.

«Εάν ο Μέσι αποδεχτεί την τεράστια προσφορά, θα ήταν μια σημαντική ώθηση για τη Σαουδική Αραβία, καθώς δύο σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα παίζουν στο επαγγελματικό της πρωτάθλημα», σημειώνει χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στην παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ.

Σύμφωνα με τις πηγές, η προσφορά από τον σύλλογο του Ριάντ «περιλαμβάνει κάθε είδους πλεονέκτημα για τον παίκτη και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κορυφαίου ποδοσφαιριστή για το 2022, αρχηγού της Αργεντινής και νικητή του Παγκόσμιου Κυπέλλου του Κατάρ το 2022»

Ο Μέσι βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι της ποδοσφαιρικής του καριέρας με την Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς εισήλθε στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του, το οποίο λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν και είναι ελεύθερος να συμφωνήσει με οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί.

Ο Χόρχε Μέσι, πατέρας και μάνατζερ του Μέσι, βρέθηκε στο Ριάντ πριν από λίγες ημέρες, πυροδοτώντας εικασίες ότι θα μπορούσε να διαπραγματευτεί μια μεταγραφή για το γιο του.

Να σημειωθεί ότι με την ιδιότητά του ως πρεσβευτής τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, ο Μέσι ταξίδεψε στο βασίλειο πολλές φορές για διαφημιστικές δραστηριότητες.

Τον περασμένο μήνα, διεθνή ΜΜΕ όπως το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά και η ισπανική εφημερίδα «MARCA» ανέφεραν πως η Αλ Χιλάλ ήταν διατεθειμένη να ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων 220 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να πείσει τον Μέσι να φορέσει τη φανέλα της. Ωστόσο, σήμερα, ο εξειδικευμένος σε μεταγραφικά ζητήματα δημοσιογράφος Φαμπρίτσιο Ρομάνο, αναφέρει πως η πρόταση ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, δηλαδή τα διπλάσια από όσα παίρνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Το περιβάλλον του Μέσι εδώ και καιρό διαρρέει πως ο Αργεντινός επιθετικός δεν ενδιαφέρεται να παίξει στη Σαουδική Αραβία επί του παρόντος καθώς νιώθει πως μπορεί να αποδώσει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για τουλάχιστον δύο σεζόν ακόμη. Τα τελευταία 24ωρα έγινε γνωστό πως δεν αναμένεται να ανανεώσει με την Παρί Σεν Ζερμέν και η προτεραιότητά του είναι να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα, που επεξεργάζεται σχέδια για το πώς μπορεί να τον αποκτήσει παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.