Η 27η αγωνιστική της Serie A έχει το ντέρμπι της Λάτσιο με τη Ρόμα και πριν την έναρξη σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων έξω από το Ολίμπικο, με την αστυνομία να επεμβαίνει και με την ανησυχία να είναι δεδομένη για το τι θα ακολουθήσει τη νύχτα, μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Το μίσος ανάμεσα στις δύο ομάδες της Ρώμης είναι γνωστό σε όλους και πάντα οι οπαδοί προσπαθούν να έρθουν σε επαφή και να δώσουν κι αυτοί το… δικό τους ντέρμπι. Και ειδικά τώρα που είναι σε εξέλιξη ένας πόλεμος στον κόσμο των ultras όχι μόνο στην Ιταλία αλλά γενικά στην Ευρώπη.

Έτσι, πριν την έναρξη του ντέρμπι οι οπαδοί των Λάτσιο και Ρόμα όντως ήρθαν σε επαφή και σημειώθηκαν επεισόδια, χωρίς όμως να ξεφύγει εντελώς η κατάσταση αφού η αστυνομία επενέβη εγκαίρα και κατάφερε να επαναφέρει την τάξη.

Από εκεί και πέρα, στόχος των Αρχών είναι να κυλήσουν όλα ομαλά και μετά το τέλος του ντέρμπι, γι’ αυτό και έχουν κινητοποιηθεί περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί που έχουν ως αποστολή το να μην επιτρέψουν να συμβεί το παραμικρό.