Μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, η Λαμία κατάφερε να νικήσει με 2-1 τον Άρη και ελπίζει σε αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ οι Θεσσαλονικείς, από την άλλη πλευρά, είναι στην 6η θέση πλέον και στο -2 από τον Βόλο, ο οποίος νίκησε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Για τους γηπεδούχους το παιχνίδι ήταν… τελικός αφού ήρθε η ώρα να κριθούν τα πάντα στη μάχη της παραμονής και το ξεκίνημά τους ήταν ιδανικό: Στο 15′ ο Σιμόν βρήκε ωραία τον Σλίβκα που κοντρόλαρε και εκτέλεσε τον Κουέστα για το 1-0, ενώ στο 26′ ο Ενκουλού έκανε μεγάλο λάθος και ο Βέργος, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας ήταν εκτός θέσης, είπε «ευχαριστώ» γράφοντας το 2-0.

Από νωρίς, δηλαδή, η Λαμία είχε μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη, με τους Θεσσαλονικείς να προσπαθούν να καταλάβουν τι γινόταν. Και μέχρι να το καταλάβουν έχασαν λίγο χρόνο, ανεβάζοντας την απόδοσή τους προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Τότε, δηλαδή, που κατάφεραν, στο 44′ συγκεκριμένα, να μειώσουν σε 2-1 με κεφαλιά του Μπράμπετς μετά το φάουλ του Πάλμα και την πρώτη κεφαλιά από τον Νταρίντα.

Αυτό το γκολ ανέβασε ψυχολογικά τους κίτρινους που προσπάθησαν να ισοφαρίσουν στο ξεκίνημα της επανάληψης αλλά ο Ματέο είδε τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ μετά την κεφαλιά που έκανε στο 55′, με τους γηπεδούχους, από την άλλη πλευρά, να έχουν ευκαιρία στην αντεπίθεση στο 60′ με τον Μαρτίνεθ, στον οποίο είπε «όχι» ο Κουέστα.

Από εκεί και πέρα, ο Άρης πήρε τον έλεγχο και πίεσε για την ισοφάριση, έχοντας μεγάλη ευκαιρία στο 78′ με το τραγικό τελείωμα του Γκρέι από κοντά μετά την πάσα του Καμάτσο, ενώ στο 93′ ο Καμαρά έβγαλε σε θέση για γκολ τον Χριστοδουλόπουλο αλλά ο Σαραμαντάς πρόλαβε να επέμβει. Έτσι, το 2-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τη Λαμία να ελπίζει πλέον σε αποφυγή του υποβιβασμού.

Λαμία: Γκαραβέλης, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμπάντα, Τζανδάρης, Σλίβκα (82′ Μανούσος), Μαρτίνεθ (82′ Σαραμαντάς), Ασκόφσκι (59′ Στάνκο), Νούνιες (71′ Βασιλαντωνόπουλος), Βέργος.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ενκουλού (46′ Γκρέι), Μπράμπετς, Πίρσμαν (81′ Μαζικού), Νταρίντα, Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία (69′ Καμάτσο), Ιτούρμπε (69′ Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα (46′ Φαμπιάνο), Καμαρά.