Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στο Φάληρο με στόχο τη νίκη επί του Ολυμπιακού αλλά με την απόδοσή του η ισοπαλία ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούσε να πάρει, σε ένα ντέρμπι στο οποίο οι περισσότεροι παίκτες δεν ήταν σε καλή μέρα και αυτό, ειδικά για έναν συγκεκριμένο, απαγορεύεται ενόψει των πλέι οφ όπου θα κριθεί το ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, όχι από την εμφάνιση», είχε πει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, περιγράφοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι η ομάδα του ήταν κακή. Και από τη στιγμή που ήταν κακή, το γεγονός ότι δεν ηττήθηκε σε ένα ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας μόνο θετικό δεν είναι. Αν, όμως, οι πράσινοι θέλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, δεν είναι και αρκετό.

Η μάχη του τίτλου έχει πάρει φωτιά, για πρώτη φορά θα κριθεί στα πλέι οφ και εκεί δεν θα συγχωρεθεί κανένα λάθος. Δεν θα συγχωρεθεί καμία κακή ή μέτρια βραδιά. Και ειδικά από τους παίκτες που πρέπει να κάνουν τη διαφορά. Ένας από αυτούς στον Παναθηναϊκό, ο πιο σημαντικός ενδεχομένως, είναι ο Μπερνάρ. Η κακή απόδοση του οποίου στο Φάληρο, λόγω και της πολύ καλής δουλειάς που έκανε ο Γιαν Εμβιλά, επηρέασε την ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Και είναι λογικό.

Μπερνάρντ στον Παναθηναϊκό

Ο Μπερνάρ είναι αυτός που έχει με διαφορά το πιο υψηλό συμβόλαιο στην ομάδα του ενώ είναι παράλληλα και ο πιο ποιoτικός, ο πιο έμπειρος παίκτης του Παναθηναϊκού. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι είναι και αυτός που θα πρέπει να βγει μπροστά και να έχει ηγετική παρουσία τώρα που πλησιάζουμε στην τελική ευθεία, τώρα που φτάνουμε σιγά-σιγά στα παιχνίδια στα οποία θα κριθούν τα πάντα.

Η κακή εμφάνιση του Βραζιλιάνου κόντρα στον Ολυμπιακό δεν αποτελεί θέμα αυτή τη στιγμή γιατί οι πράσινοι παραμένουν στην πρώτη θέση και, στο κάτω-κάτω, η ισοπαλία ήταν θετικό αποτέλεσμα. Στα πλέι οφ, όμως, παρόμοια εμφάνιση από τον Μπερνάρ σε ένα μεγάλο παιχνίδι θα είναι καταστροφικό για τους πράσινους. Το ξέρει πολύ καλά ο Γιοβάνοβιτς και λογικά θα το έχει αντιληφθεί και ο παίκτης, ο οποίος ξέρει ότι υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από αυτόν.