Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Θεσσαλονίκη για ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Άρη και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 10ο λεπτό, δεν πτοήθηκε όμως και ισοφάρισε πριν το ημίχρονο με γκολ του -πρώην κίτρινου- Μαντσίνι, παίρνοντας τελικά τη νίκη με γκολ του Παλάσιος στο 86′ (1-2) και πηγαίνοντας στο +4 από την ΑΕΚ, η οποία τη Δευτέρα (13/2) υποδέχεται τον Λεβαδειακό και υπάρχει και η εκκρεμότητα από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο που είχε αναβληθεί.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ρυθμός ήταν καλός και δεν άργησε να έρθει και το γκολ, με τους γηπεδούχους να βγαίνουν μπροστά στο 10′, να αλλάζουν ωραία τη μπάλα και τον Οντουμπάτζο να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει, με τη μπάλα να βρίσκει στον Σάρλια και μετά στο δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0. Ένα γκολ στο οποίο οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να απαντήσουν άμεσα και συγκεκριμένα στο 13′, όταν ο Μαντσίνι έκανε το διαγώνιο σουτ εντός περιοχής, με τον Κουέστα να αποκρούει εντυπωσιακά.

Λίγα λεπτά μετά, στο 17′, ήταν η σειρά των κίτρινων να χάσουν καλή ευκαιρία με τον Καμαρά, ο οποίος κοντρόλαρε και εκτέλεσε στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ μετά το γέμισμα του Οντουμπάτζο, με το παιχνίδι να είναι ανοιχτό και να έχουν κι άλλες φάσεις. Ο Άρης, για παράδειγμα, έγινε ξανά απειλητικός στο 27′ αλλά ο Καμαρά δεν έκανε καλό τελείωμα μετά το γύρισμα του Οντουμπάτζο, ενώ στο 31′ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά ο Κουρμπέλης αν και ανενόχλητος, μετά την εκτέλεση κόρνερ, δεν έπιασε καλά την κεφαλιά.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε τελικά να κάνει το 1-1 στο 36′, όταν ο Ιωαννίδης έδωσε έτοιμο το γκολ στον Μαντσίνι, ο οποίος το έβαλε αλλά δεν το πανηγύρισε, σεβόμενος το παρελθόν του στους Θεσσαλονικείς, προτιμώντας να σχηματίσει με τα δάχτυλά του το Α στη μνήμη του 19χρονου Άλκη που δολοφονήθηκε πέρυσι.

Όπως και να έχει, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το σκορ ισόπαλο και στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου οι δύο ομάδες είχαν από μία φάση, με τους πράσινους να γίνονται επικίνδυνοι στο 51′ με κεφαλιά του Ιωαννίδη και τους κίτρινους να απειλούν στο 60′ με σουτ του Πάλμα που απέκρουσε ο Μπρινιόλι. Από εκεί και πέρα, άρχισαν να… παίζουν και οι προπονητές με τις αλλαγές τους, με τον Γιοβάνοβιτς να αλλάζει τα πάντα, σταδιακά, για τον Παναθηναϊκό στην επίθεση.

Ο στόχος, άλλωστε, ήταν η νίκη για να παραμείνει στην 1η θέση και στο 82′ ο Κουρμπέλης έβγαλε ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για τον Παλάσιος, το τελείωμα του οποίου ήταν κακό… Λίγα λεπτά μετά όμως, στο 86′, ο Αργεντίνος εξιλεώθηκε, αφού ήταν αυτός που έκανε το 1-2 από κοντά μετά το κόρνερ του Βέρμπιτς και την κεφαλιά του Σάρλια, χαρίζοντας σπουδαία νίκη στον Παναθηναϊκό.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Ετέμπο (83′ Νταμπό), Νταρίντα, Πάλμα (70′ Χριστοδουλόπουλος), Ιτούρμπε (65′ Ρουπ), Ματέο Γκαρσία (83′ Γκρέι), Καμαρά.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (80′ Πούχατς), Ρουμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν (63′ Παλάσιος), Μαντσίνι (73′ Κλέινχεϊσλερ), Μπερνάρ (80′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (73′ Σπόραρ).