Το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός θρηνεί για τον θάνατο του θρύλου Πελέ στα 82 του χρόνια έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, με τον Βραζιλιάνο να περνάει πλέον στην αιωνιότητα και να βυθίζει στο πένθος τους συμπατριώτες του αλλά και όλους όσοι αγαπάνε το ποδόσφαιρο, το οποίο ο ίδιος… ύμνησε όσο λίγοι με όσα έκανε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τον αποκάλεσαν «βασιλιά», «πάνθηρα», καλύτερο όλων, θρύλο και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Και ήταν δικαιολογημένα, αφού με όσα πέτυχε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, με όσα έκανε μέσα στα γήπεδα, φρόντισε να χτίσει έναν τόσο μεγάλο και δυνατό θρύλο που θα ζει για πάντα.

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση τριών Μουντιάλ, ο Πελέ έγραψε τη δική του τεράστια ιστορία με την εθνική Βραζιλίας και με τη Σάντος, την ομάδα στην οποία πέρασε σχεδόν όλη την καριέρα του, χαρίζοντας πολλές στιγμές που έχουν καταγραφεί από βίντεο και άλλες τόσες που δυστυχώς δεν θα τις δούμε ποτέ.

Όπως και να έχει, οι εικόνες του ποδοσφαιριστή Πελέ που έχουν διασωθεί αρκούν για να καταλάβουν όλοι ότι δεν επρόκειτο για έναν απλό ποδοσφαιριστή, για έναν απλά μεγάλο ποδοσφαιριστή, αλλά για έναν θρύλο. Έναν παίκτη θα μνημονεύεται για πάντα -και αυτό δεν είναι υπερβολή- ως ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος όλων των εποχών.