Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στη δράση, μετά τη διακοπή λόγω Μουντιάλ, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Καλαμάτα στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας και με γκολ των Ολιβέιρα και Τόμας νίκησε με 2-0 και μπορεί να σκέφτεται τους προημιτελικούς, ενώ νωρίτερα ο Απόλλων Παραλιμνίου και ο Άγιος Νικόλαος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς.

Η διαφορά δυναμικότητας είναι τέτοια ώστε κανείς να μην έχει αμφιβολία για το ποια ομάδα θα προκριθεί. Ειδικά σε διπλούς αγώνες. Αυτό για το οποίο κανείς δεν ήταν σίγουρος ήταν το πώς θα παρουσιαζόταν η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έπειτα από απραξία εβδομάδων. Και τελικά δεν ήταν εντυπωσιακή, αλλά ήταν όσο αποτελεσματική έπρεπε για να πάρει τη νίκη και να μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς.

Μια νίκη η οποία… άρχισε να φαίνεται από το 26ο λεπτό, όταν ο Ολιβέιρα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μετά την ανατροπή του Κωνσταντέλια από τον Ασίγκμπα, έκανε το 0-1. Ένα γκολ στο οποίο η Καλαμάτα θα μπορούσε να απαντήσει στο 42′ με τον Μπακαγιόκο αλλά ο Κοτάρσκι έκανε απίθανη επέμβαση, διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς ήλεγξαν πλήρως την κατάσταση και στο 78′ έβαλαν και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με πλασέ του Μπράντον Τόμας στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, σφραγίζοντας έτσι τη νίκη και κατ’ επέκταση την πρόκριση, αφού δεν γίνεται να ανατραπούν τα δεδομένα στη ρεβάνς της Τούμπας.

Καλαμάτα: Μέντες, Μαβινγκά (87′ Ματέους Άλβες), Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος (87′ Μπενίτες), Καραγκούνης, Μόζερ (69′ Τάτος), Ρόβας (87′ Τριανταφυλλάκης), Αρναρέλλης (74′ Βασιλόγιαννης).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες (75′ Σάστρε), Νάσμπεργκ (58′ Κουλιεριάκης), Κάργας, Ζοάν Σάστρε, Φιλίπε Σοάρες (65′ Σβαμπ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (65′ Μουργκ), Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Ολιβέιρα (75′ Τόμας).

Όλα ανοιχτά για Απόλλωνα Παραλιμνίου και Άγιο Νικόλαο

Στο παιχνίδι που προηγήθηκε, ο Απόλλων Παραλιμνίου υποδέχθηκε τον Άγιο Νικόλαο και προηγήθηκε δύο φορές αλλά ισάριθμες οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, με το τελικό 2-2 να αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς. Ο Γκέκας με τακουνάκι έκανε το 1-0 στο 11′, ο Μηνάς ισοφάρισε 1-1 στο 17′ με σουτ από κοντά, στο 61′ ο Γκέκας σκόραρε ξανά, με πέναλτι αυτή τη φορά, για το 2-1 και ο Σέχου με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.