Ο Παναθηναϊκός έχασε με 107-77 από τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη για την 8η αγωνιστική της Euroleague. Η διαφορά των 30 πόντων καθιστά την ήττα την 3η χειρότερη της ιστορίας του στο θεσμό. Με τόσους είχε χάσει τη σεζόν 2013-14 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (74-44), ενώ στο top δύο βρίσκονται οι 31 πόντοι που έχασε και πάλι από τους Ρώσους τη σεζόν 2019-20 (97-66 εντός έδρας) και οι 33 πόντοι από τον Ερυθρό Αστέρα την περασμένη σεζόν.

Ως εκ τούτου, ο Ντέγιαν Ράντονιτς, προπονητής των «πράσινων», δεν είχε να συγκρατήσει κάτι θετικό από το συγκεκριμένο ματς. Μάλιστα, στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση ήταν λακωνικός.

«Συγχαρητήρια στη Φενέρμπαχτσε που έκανε ένα τέλειο παιχνίδι σήμερα. Η άμυνά μας ήταν τραγική. Με εξαίρεση κάποια λεπτά στο πρώτο δεκάλεπτο κάναμε πολλά λάθη. Ήταν ένα πάρα πολύ κακό παιχνίδι για εμάς, συγχαρητήρια και πάλι στη Φενέρ», τόνισε ο Μαυροβούνιος τεχνικός.

Παπαγιάννης: «Έχω το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης»

Από τη μεριά του ο σέντερ του Παναθηναϊκού, Γιώργος Παπαγιάννης, ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη ήττα από τη Φενέρμπαχτσε.

«Ξεκινήσαμε λάθος τον αγώνα. Στο 10λεπτο ήμασταν στο +3. Με τη Φενέρ που είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην EuroLeague αν κάνεις λάθη τα πληρώνεις. Δεν παίξαμε καλή άμυνα και όταν δεν παίζεις άμυνα δεν βγαίνει και η επίθεση. Η Φενέρ έβαλε τα σουτ, είχε και λιγότερο άγχος.

Δεν θα κρυφτώ. Έχω το πιο μεγάλο μερίδιο ευθύνης, έχω κάνει κι εγώ λάθη. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα της Nova αφού ολοκληρώθηκε το ματς.