Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του τουρνουά τένις, ATP Finals που διεξάγεται στο Τορίνο της Ιταλίας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 2-1 σετ [6-3, 6-7 (11-13), 7-6 (7-1)] τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμοιαζε ασταμάτητος. Άνοιξε το ματς παίρνοντας το πρώτο game με μεγάλη άνεση, δείγμα του τι θα ακολουθούσε. Άσκησε μεγάλη πίεση στον Ντανίλ Μεντβέντεφ οδηγώντας τον σε λάθη και έβαλε «γερές» βάσεις για να κάνει το 1-0. Προηγήθηκε με 3-0 προτού υπάρξει αντίδραση από τον αντίπαλό του (3-1).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μεγάλη δεξιοτεχνία, όμως, δεν άφησε το ματς να ξεφύγει από τον έλεγχό του και πήρε το 5ο game (4-1). Με «όπλο» το σερβίς του ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το 5-2 και με love game έγραψε το 6-3 και το 1-0 στα σετ. Έκλεισε την πρώτη πράξη του ματς με 81% επιτυχία στο πρώτο σερβίς και είχε το ίδιο ποσοστό αποτελεσματικότητας στους κερδισμένους πόντους μετά το πρώτο σερβίς.

Στο δεύτερο σετ, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ήταν… διαφορετικός. Δεν σταμάτησε να κάνει λάθη, αλλά βελτίωσε το σερβίς του – όπως φάνηκε στο 1-1 games με τρεις άσους – και έτσι η αναμέτρηση ήταν πολύ πιο ισορροπημένη σε σύγκριση με το πρώτο σετ.

Μάλιστα, κανείς από τους δυο δεν μπόρεσε να… ξεφύγει του αντιπάλου του καθώς πήγαιναν game-game μέχρι το tie break. Βέβαια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε τρεις ευκαιρίες να τελειώσει το ματς, αλλά ο Μεντβέντεφ… γλίτωσε και στο tie-break επικράτησε με 13-11 στις λεπτομέρειες.

Ίδια ήταν η εικόνα και στα έξι πρώτα games του 3ου σετ. Τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ υπερασπίστηκαν το σερβίς τους σε κάθε παιχνίδι και έτσι διαμορφώθηκε το 3-3. Στο 7ο game, ο Ρώσος βρήκε καλύτερα χτυπήματα και πήρε καλύτερες αποφάσεις κάνοντας το break. Απέκτησε το προβάδισμα με 4-3 και έπειτα εκμεταλλευόμενος το σερβίς του έκανε το 5-3. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε παίζοντας ωραίο τένις και έκανε το 5-4.

Και ήταν έτοιμος να τα παίξει τα ρέστα του. Το διπλό λάθος του Ντανίλ Μεντβέντεφ στο 30-15 του άνοιξε το «παράθυρο» κι ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρπαξε την ευκαιρία. Πήρε τον πόντο και ακόμη έναν για το 5-5. Με το μομέντουμ υπέρ του, ο «Στεφ» ήταν εξαιρετικός στο επόμενο game κι έκανε το 6-5. O Μεντβέντεφ ισοφάρισε σε 6-6 και οδήγησε το ματς ξανά σε tie-break.

Εκεί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετέτρεψε το ματς σε μονόλογο ανεβάζοντας το επίπεδο της απόδοσής του σε εντυπωσιακά ύψη. Οι πόντοι άρχισαν να πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον καθώς ο Έλληνας σταρ έφτασε το 6-0. Πήρε το tie-break με 7-1 και τη νίκη με 2-1 σετ.

Τώρα, θα κλείσει τη φάση των ομίλων απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ την Παρασκευή (18/11) σ’ έναν «τελικό» με φόντο τους «4» του θεσμού. Αν περάσει θα είναι ως δεύτερος του γκρουπ και ως εκ τούτου θα αναμετρηθεί με τον Κάσπερ Ρουντ που έχει ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά του πρώτου ομίλου.