Οι Μιλγουόκι Μπακς με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (43 πόντους με 16/25 σουτ, 1/4 τρίποντα και 10-14 βολές, 14 ριμπάουντ, πέντε ασίστ, ένα κλέψιμο, τρία μπλοκ) να κυριαρχεί στο δεύτερο μέρος επικράτησαν με 110-99 των Μπρούκλιν Νετς στο «Fiserv Forum» και συνέχισαν την τέλεια εκκίνησή τους στο πρωτάθλημα του NBA. Πλέον, έχουν τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες «έσπασαν» τα… καλάθια κι όχι με καρφώματα. Έπειτα από σχεδόν τέσσερα λεπτά αγώνα το σκορ ήταν 2-2 και συνολικά είχαν ευστοχήσει σε δύο από τα 14 σουτ που επιχείρησαν. Περίπου στα μισά της πρώτης περιόδου το σκορ ήταν 7-7 με την αστοχία των Μιλγουόκι Μπακς να είναι παροιμιώδης (3/13 εντός πεδιάς). Ξαφνικά, όμως, βρήκαν το ρυθμό και με δύο τρίποντα πήραν προβάδισμα 18-11 δυόμιση λεπτά πριν το τέλος. Όταν ήρθε αυτό τα «ελάφια» προηγούνταν με 25-20 και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε οκτώ πόντους και πέντε ριμπάουντ.

Στη δεύτερη περίοδο, όμως, επέστρεψε η αστοχία των Μπακς από όλο το παρκέ και οι Νετς σταδιακά ροκάνισαν τη διαφορά κι έπειτα πέρασαν μπροστά. Με 6′ και 38” να απομένουν στο ρολόι για το ημίχρονο, οι Μπακς είχαν 13/38 σουτ και 3/13 από το τρίποντο. Οι Νετς έκλεισαν το πρώτο μέρος μπροστά στο σκορ με 55-43, ενώ το 17/49 ήταν η… καταδίκη των Μπακς. Πέραν του Μπόμπι Πόρτις (16 πόντους στο α’ μέρος, ) κανείς άλλος δεν τραβούσε στην επίθεση. Ο «Greek Freek» είχε μόλις εννιά πόντους στο πρώτο ημίχρονο με επτά ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Ένας άλλος… Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στο παρκέ από τα αποδυτήρια. Έβαλε εννιά πόντους στα πρώτα τέσσερα λεπτά της 3ης περιόδου κι έδωσε πνοή στους Μιλγουόκι Μπακς που μείωσαν στους πέντε τη διαφορά (62-57, ενώ απέμεναν επτάμιση λεπτά). Δύο λεπτά μετά απ’ αυτό, το σκορ ήταν κιόλας ισόπαλο (64-64). Η επιστροφή των Μπακς προκάλεσε εκνευρισμό στους Νετς. Ο προπονητής τους, Στιβ Νας, έχασε την ψυχραιμία του, διαμαρτυρήθηκε στους διαιτητές και αποβλήθηκε. Μάλιστα, ήταν τόσο οργισμένος που έπρεπε να τον συγκρατήσουν.

Πλέον το μομέντουμ είχε αλλάξει. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ασταμάτητος – έβαλε 17 πόντους στο τρίτο 12λεπτο – και οι Μπακς μπήκαν στην 4η περίοδο με προβάδισμα δύο πόντων (78-76). Εξίσου «καυτός» άρχισε και την 4η περίοδο, με τρίποντο για το 81-78, κι έτσι συνέχισε. Ο Έλληνας σούπερ σταρ από ένα σημείο και μετά έκανε ότι ήθελε την άμυνα των Νετς. Δεν υπήρχε αντίπαλος να μπορέσει να τον περιορίσει κι ο Αντετοκούνμπο τους το… έδειξε με χειρονομία προς τον Μπεν Σίμονς πως είναι πολύ κοντός, καθώς ολοκλήρωσε το ματς με 43 πόντους.

Τα 12λεπτα: 25-20, 18-35, 35-21, 32-23.