Το δικό τους μήνυμα για την φτώχεια έδωσαν σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν σε ξενοδοχείο της Αθήνας οι Ζινεντίν Ζιντάν, Ρονάλντο και Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας για τον φιλανθρωπικό αγώνα των αστέρων στο Καραϊσκάκη.

Οι Ζινεντίν Ζιντάν και Ρονάλντο -ο οποίος έφτασε στο ξενοδοχείο στις 19.27- που θα ηγηθούν της ομάδας των άσων της μπάλας κόντρα στους All Stars του Ολυμπιακού μίλησαν για το σπουδαίο αυτό φιλανθρωπικό γεγονός ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο μεγαλομέτοχος και αντιπρόεδρος των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Πιο συγκεκριμένα τόνισαν:
Ζινεντίν Ζιντάν: Καλησπέρα σας. Αρχίσαμε πριν από 8 χρόνια στην Ελβετία. Τα ματς πάντα γεμάτα. Ευχαριστούμε τους Έλληνες, που αποδεικύνονται φιλάνθρωποι. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γιατί παρά τις δύσκολες στιγμές τους ανταποκρίθηκαν.

Ρονάλντο: Σήμερα είναι ο 8ος αγώνας κατά της φτώχειας που διοργανώνω εγώ και οι φίλοι μου. Μεγάλη περηφάνεια και χαρά και ευχαριστώ όλους που βοήθησαν. Ειδικά τον Ολυμπιακό. Όλους τους παίκτες που ανταποκρίθηκαν αμέσως μόλις τους καλέσαμε γι’ αυτόν τον σκόπο και κυρίως όσους πλήρωσαν το εισιτήριο γι’ ατυτό το ματς. Ξέρουμε πως η Ελλάδα ζει δύσκολες στιγμές οικονομικά, όμως όλοι εδώ κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει αυτός ο αγώνας. Γι’ αυτό σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ και ελπίζω να απολαύσετε το ματς. Εγώ δεν θα παίξω γιατί χτύπησαν αλλά είμαι σίγουρος πως οι συμπαίκτες μου θα με καλύψουν. Τώρα θα μιλήσει ο Ζιζού στα ελληνικά που τα μιλάει πολύ καλά.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως ζούμε σε δύσκολες συγκυρίες λόγω της οικονομικής κρίσης. Μέσα στην γκρίζα πραγματικότητα που όλοι αναζητούμε την εκλπίδα και το ολοραμα ο αγώνας κατά της φτώχειας το πως μπορούμε να συνεργαστούμε για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Ο Ολυμπιακός, τρο πιο μεγάλο σωμαμτείο της Ελάδας και το ποιο μεγάλο σωματείο της Ευρώπης που ιδρύθηκε 85 χρόνια πριν από απλούς ανθρώπους και από τότε δεν έχασε την ευκαιρία να μάχεται κατά της φτώχειας.

Παραμένει ένα σωματςίο κοντά στον λαό που αφουγκράζεται τα πρ0βλήματά του και προσπαθεί να τα λύσεκ,. Ο Ολυμπιακός χτίστηκε και μεγαλούργσε στα δύακολα. Γι’ αυτό το όνομα του είναι Θρύλος. Αυτό πυο κάνει μία ομάσδα να ξεχωρίζει είναι η ισορροπία μεταξύ των παικτών, ρτου τεχνικού τιμ και τς διοίκησης. Εδικά σε αυτήν την δύσκολη εποχή πρέπει να κάνουμε κάτι δύσκολο.

Να κάνουμε την ομάδα να πρωταγωνιστεί και παράλληλα να βοηθούμε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε τον αγώνα, με μεγάλα αστέρια όπως οι Ζιντάν, Ρονάλντο του οποίου τα έσοδα θα πάνε σε φιλανθρωπικά προγράμματα του ΟΗΕ.

Στην προσππάθεια που κάνουμε ως Ολυμπιακός στην αναβάθμιση θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα στον κόσμο να δει υψηλό θέαμα και παράλληλα να προσφέρει βοήθεια σε αδύναμους συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα τα έσοδα που αναλογούν στον Ολυμπιακού θα δοθούν στον σύλλογο Αργώ που φροντίζει παιδιά με ειδικές ανάγκες των ναυτικών και σε συσίτια της εκλησίας. Για τον λόγο αυτό ευχαριστώ τον ΟΗΕ που μας έδωσε την δυνατότητα της συμμετοχής σε αυτό το γεγονός και παράλληλα να ευχαριστήσω τους Ζιντάν και Ρονάλντο για την παρουσία.

Με την παρουσία σας στην διοοργηώνσης δίνετε παραδείγματα ήθους. Δινετες ελπίδα σε αυτούς που τα έχουν χάσει όλα και το κουράγιο να συνεχίσουν. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την πραγματική δύναμη μας τον κόσμο μας, που θα γεμίσουν το Καραϊσκάκη. Στον αγώνα κατά της φτώχειας δεν υπάρχουν θεατές. Είμαστε όλοι παίκτες και πρέπει να κάνουμε το στόχο μας. Δεν περισσευύει κανείς. Μαζί με Ζντάν και Ρνάλντο μοιραζόμαστε τις ίσδιες αγάπες, το λιμάνι και το ποδόσφαιο που μας ενώνει. Θέλουμε ότι κάνουμε να πετυχαίνει. Περιμένουμε να έχει μεγάλη επιτυχία.

Στεφάν Ντούζαϊτς:
Ευχαριστώ πολύ. Εκ μέρους του ΟΗΕ και της UNDP θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τον αγώνα κατά της φτώχειας. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Πρεσβευτές Καλής Θέλησης του ΟΗΕ, τον Ρονάλντο και τον Ζιντάν αλλά και τον Ντρογκμπά που δυστυχώς για επαγγελματικούς λόγους δεν μπορούσε να έρθει. Ο Ντρογκμπά μας έστειλε ένα μήνυμα που μας έλεγε πως η καρδιά του είναι εδώ κοντά μας αλλά η λογική του, του είπε να μείνει στην Τσέλσι. Αφιερώνει το γκολ που θα βάλει στον επόμενο αγώνα σε όλους εμάς.

Όπως ξέρετε τα έσοδα του αγώνα θα πάνε στους λαούς των Αϊτής και Πακιστάν που φέτος υπέφεραν πολύ από φυσικές καταστροφές, που παρόλο μερικές φορές τα φώτα της δημοσιότητας δεν πέφτουν πάνω τους εμείς δεν πρέπει να τους ξεχνάμε και πρέπει να τους στηρίζουμε. Επίσης ορισμένα έσοδα θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στον Πειραιά που μας φιλοξενεί. Κάθε χρόνο κάνουμε κάποια event για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους 8 αναπτυξιακούς στόχους της χιλιετίας.

Αυτοί οι στόχοι περιλαμβάνουν το φαγητό, την υγεία και την ένδυση δεν είναι οι μόνοι στόχοι που μας εμπνέουν. Οι στόχοι αυτοί είναι ένας σημαντικός λίθος για να βοηθήσουμε την ανθρωπότητα. Ο αθλητισμός και οι αθλητές είναι άνθρωποι που έχουν ιδιαίτερη δύναμη που βοηθούν στην προώθηση και την υλοποίηση αυτών των στόχων. Όπως ξέρετε ο αθλητισμός έχει μεγάλη δύναμη. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους Ζιντάν και Ρονάλντο.

Πηγή: gazzetta.gr