Η φετινή σεζόν άρχισε με αισιοδοξία στον μπασκετικό Παναθηναϊκό αλλά και με τους πάντες να αναγνωρίζουν ότι θα χρειαστεί χρόνο η ομάδα για να είναι έτοιμη, μετά τις σαρωτικές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ συν φυσικά την αλλαγή του προπονητή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι εμφανίσεις και ήττες σαν κι αυτή κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου θα λογίζονται και σαν… φυσιολογικές για το κλαμπ των έξι ευρωπαϊκών τροπαίων.

Οι πράσινοι πήγαν στη Γερμανία με στόχο τη νίκη με την οποία θα έδιναν συνέχεια σε αυτή επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι αλλά τελικά έφυγαν από εκεί έχοντας υποστεί την 4η πιο βαριά ήττα στην ιστορία τους στη Euroleague. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έχασε με 29 πόντους διαφορά, ο Αργύρης Πεδουλάκης αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο, οι οπαδοί είναι έξαλλοι και η διοίκηση με τον προπονητή ψάχνουν τον τρόπο για να βελτιωθούν άμεσα τα πράγματα.

Ναι μεν το ξέρουν όλοι ότι χρειάζεται χρόνος, ναι μεν δεν γίνεται να είναι έτοιμη αμέσως μια ομάδα με νέο προπονητή και με νέο ρόστερ, ναι μεν το επίπεδο στη Euroleague είναι τέτοιο που απαγορεύεται να υποτιμήσεις οποιαδήποτε ομάδα, αλλά το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν κάνει ο ίδιος όσα πρέπει. Αντιθέτως, οι παίκτες του δείχνουν να είναι αλλού για αλλού σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού.

Όπως έγινε και στο Βερολίνο δηλαδή, όπου ορισμένα στατιστικά στοιχεία προκαλούν θλίψη. Όπως, για παράδεςιγμα, το 3/15 pick n roll, ποσοστό επιτυχίας 27% δηλαδή, ενώ παράλληλα οι παίκτες του Ράντονιτς είχαν μόλις 8/33 σουτ εντός ρακέτας. Ποσοστά, με λίγα λόγια, με τα οποία δεν μπορείς όχι να νικήσεις αλλά ούτε καν να χάσεις με αξιοπρέπεια. Και ο Παναθηναϊκός από την Άλμπα δεν έχασε με αξιοπρέπεια, με αποτέλεσμα οι τόνοι στα αποδυτήρια να ανέβουν.

Φωνές από Ράντονιτς στους παίκτες

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς

Μία μέρα μετά, ο Ράντονιτς έδειξε στους παίκτες του το βίντεο του αγώνα με την Άλμπα και οι φωνές… έδωσαν και πήραν. Ο Σέρβος προπονητής ήταν έξαλλος με αυτά που είδε από τους παίκτες του στους οποίους έκανε έντονες παρατηρήσεις, περιμένοντας να δει μεγάλη βελτίωση από το επόμενο κιόλας παιχνίδι. Οι πολλές αλλαγές που έγιναν και ο χρόνος που χρειάζεται, άλλωστε, δεν θα αποτελούν για πάντα δικαιολογία. Και για εμφανίσεις σαν κι αυτές κόντρα στην Άλμπα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Ο Παναθηναϊκός, επομένως, θα πρέπει άμεσα να συνέλθει και να βρει τα πατήματά του, με το άσχημο ξεκίνημα στη σεζόν να προσθέτει επιπλέον πίεση στον Σέρβο προπονητή, ο οποίος δουλεύει πλέον σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και θα πρέπει να βρει τον τρόπο ώστε να μην επαναληφθεί βραδιά σαν κι αυτή στο Βερολίνο.