Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα και ο Αϊτόρ είναι ο παίκτης που… σπάσει τα κοντέρ με τις επιδόσεις του ως τώρα, με το συμβόλαιό του να λήγει στο τέλος της σεζόν και με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να σκέφτονται αν θα μπορούσαν να κάνουν ακόμη και κίνηση για την απόκτησή του.

Έχει βάλει 8 γκολ και έχει δώσει 2 ασίστ σε 7 αγωνιστικές μέχρι στιγμής. Αυτό σημαίνει ότι έχει συμμετοχή στα 10 από τα 12 γκολ που έχει βάλει η ομάδα του. Με διαφορά, δηλαδή, ο πιο καθοριστικός παίκτης της φετινής Super League 1 ως τώρα. Με διαφορά, επίσης, ο παίκτης για τον οποίο έχουν γραφτεί τα περισσότερα, αφού υπάρχει και η συγκυρία με το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει στο τέλος της σεζόν. Και όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, οι φήμες δεν αργούν να κυκλοφορήσουν.

Σαν κι αυτές, δηλαδή, που θέλουν τους τρεις ανταγωνιστές των πράσινων, τους ερυθρόλευκους, τους κιτρινόμαυρους και τους ασπρόμαυρους, να παρακολουθούν την περίπτωση του Ισπανού εξτρέμ. Το τι θα γίνει, δηλαδή, με το συμβόλαιό του, με τις συζητήσεις που θα κάνει με τον Παναθηναϊκό για να το ανανεώσουν. Σύμφωνα με τις ίδιες φήμες ή σενάρια, όπως θέλει ο καθένας το λέει, δεν υπάρχει καμία κρούση προς τον Αϊτόρ από κάποια εξ αυτών των ομάδων. Απλά, τουλάχιστον προς το παρόν, έχει κυκλοφορήσει ότι θα το σκέφτονταν σοβαρά να κάνουν κίνηση, αν δεν υπήρχε συμφωνία του με την ομάδα του.

Αισιοδοξία στον Παναθηναϊκό

Πανηγυρίζει ο Αϊτόρ

Στις τάξεις των πράσινων, πάντως, προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχία για τον Αϊτόρ. Αντιθέτως, υπάρχει μόνο ενθουσιασμός για όσα κάνει μέσα στο γήπεδο και αισιοδοξία ότι οι δύο πλευρές θα τα βρουν και θα επεκτείνουν τη συνεργασία τους και για τα επόμενα χρόνια. Η πρόταση που του ετοιμάζει ο Γιάννης Αλαφούζος, άλλωστε, είναι η καλύτερη που μπορεί να του κάνει, σύμφωνα με δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών. Δημοσιεύματα που θέλουν τους κυπελλούχους Ελλάδας να σκοπεύουν να προσφέρουν στον Ισπανό διπλασιασμό των ετήσιων απολαβών του.

Από τις 370.000 ευρώ που παίρνει τώρα δηλαδή, να φτάσει στις 800.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους. Μια πρόταση που θα δείχνει πόσο πολύ θέλει ο Παναθηναϊκός να κρατήσει τον Αϊτόρ, ο οποίος από την πλευρά του είναι ευτυχισμένος στους πράσινους και απολαμβάνει να παίζει υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Δικαιολογημένη, επομένως, η αισιοδοξία που υπάρχει στους πράσινους, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερη η βεβαιότητα. Και η βεβαιότητα έρχεται μόνο όταν μπαίνουν οι υπογραφές.