Για την… πρωτότυπη συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Μπόκα Τζούνιορς μιλά ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Πώς κατέληξε ο Αργεντίνος στους πράσινους και τι σχέση είχαν τα… Mitsubishi.

«Ο Ντε Φαρία, που ήταν και στον ΠΑΣ Γιάννινα μου είπε “Άλλαξαν τα πράγματα, ανέλαβε (τον Παναθηναϊκό) μια πλούσια οικογένεια». Όταν μίλησα με τη Μπόκα Τζούνιορς μου είπαν “δεν συζητάμε καν για την πώλησή σου”. Έτσι, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης έστειλε το “δεξί του χέρι”. Αυτόν τον έστελνε για να κλείσει συμφωνίες, δεν πήγαινε όπου κι όπου» περιγράφει μιλώντας στο gazzetta.gr.

«Ο Γιώργος Μπέης ήταν. Αυτός λοιπόν άκουσε τον πρόεδρο της Μπόκα να λέει ότι δεν με πουλάνε. Όμως ο πρόεδρος της Μπόκα που ασχολούνταν με το εμπόριο είχε μάθει ότι θα άνοιγαν οι αγορές στο χώρο του αυτοκινήτου από την Ιαπωνία. Έτσι, έβαλε να μάθει ποιος είναι αυτός από την Ελλάδα που θέλει να με πάρει. Ο Μπέης έμενε στο “Sheraton”. Τότε άνθρωπος του προέδρου της Μπόκα πήγε στο ξενοδοχείο, έδωσε χαρτζιλίκι στον υπάλληλο στη ρεσεψιόν κι έμαθε ότι αυτός που με ήθελε είχε τη Motor Oil και ότι πληρώνει μέσω Αμερικής σε δολάρια. Έτσι, έστειλε μια λιμουζίνα και είπαν: “Ελάτε να συζητήσουμε”. Ο πρόεδρος της Μπόκα ρώτησε: “Καράβια έχετε”; Κι απαντάει ο Μπέης: “Ναι, 64 καράβια, τα 40 είναι εμπορικά και τα 24 τάνκερ”. Και η συμφωνία που έκαναν ήταν να μεταφέρουν τα Mitsubishi από την Ιαπωνία στο Μπουένος Άιρες. Ο πρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς, εκτός από τα 2.500.000 δολάρια που πήρε από τη μεταγραφή μου, εξασφάλισε κι αυτήν τη συμφωνία για τη μεταφορά των αυτοκινήτων» διηγείται ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

«Δεν το πίστευε! Μου είπε: “Κάθε δέκα χρόνια να μου έρχεται ένας σαν εσένα”. Γιατί δεν έπαιξα, δεν έπαιρνα πολλά λεφτά και έφυγα αφήνοντας τόσα χρήματα. Ήρθε και με είδε μετά στην Ελλάδα. Έμεινε στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Βέβαια, τον έφερε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, αλλά είδε κι εμένα. Ήταν φοβερό. Γι’ αυτό λέω ότι άλλαξε η ζωή μου» καταλήγει.