Η ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι μάλιστα στο οποίο προηγήθηκε, είχε ως συνέπεια ο ΠΑΟΚ να μείνει στο -7 από την κορυφή μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές και το κλίμα, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του να σκέφτονται το αγωνιστικό κομμάτι και τον Ζοζέ Μπότο και τη διοίκηση να σκέφτονται το μεταγραφικό.

Η φετινή σεζόν δεν άρχισε και με τον καλύτερο τρόπο για τους Θεσσαλονικείς, αφού έλειπε το σημαντικότερο για τους ίδιους συστατικό: Ο ενθουσιασμός. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, γύρω από τον δικέφαλο του βορρά δεν υπήρχε ανυπομονησία για την έναρξη του πρωταθλήματος και γενικά δεν υπήρχε αισιοδοξία σε ό,τι αφορά τον στόχο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Ένα περίεργο κλίμα που έχει γίνει ακόμη πιο βαρύ λόγω του -7, με τους αρμόδιους να ψάχνουν τις λύσεις.

Μία από αυτές, προφανώς, είναι και η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας τον προσεχή Ιανουάριο, με τον Μπότο να έχει ψηλά-ψηλά στη λίστα του ένα όνομα που απασχόλησε τον ΠΑΟΚ και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ένας παίκτης που θα μπορούσε να φοράει ήδη τα ασπρόμαυρα, αλλά τελικά είναι πιθανό αυτό να συμβεί σε λίγους μήνες από τώρα, αφού η περίπτωσή του θα έρθει και πάλι δυναμικά στο προσκήνιο και οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να πάρουν την οριστική απόφασή τους.

Το ποσό στο οποίο είχε συμφωνήσει

Παρέμβαση Μπότο μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τη Λέφσκι Σόφιας

Ο λόγος για τον Φάμπιο Μάρτινς, τον 29χρονο Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Αλ Ουάχντα. Το όνομα του συγκεκριμένου παίκτη, λοιπόν, συνδέεται ξανά με τον δικέφαλο του βορρά και μάλιστα μέσω των συμπατριωτών του, αφού υπάρχει σχετική αναφορά στην εφημερίδα Record. Όπως φαίνεται, επομένως, όλα εξαρτώνται από τον ΠΑΟΚ και από τη διοίκησή του. Ή μάλλον, για να το θέσουμε πιο σωστά, από την ιδιοκτησία του.

Σύμφωνα με όσα έλεγαν στη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Μπότο είχε συμφωνήσει με τον παίκτη στο ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ ετησίως για συμβόλαιο δύο χρόνων. Ο Μάρτινς, μάλιστα, θα μπορούσε από τότε να έρθει στον ΠΑΟΚ, αφού η ομάδα του δεν ζητούσε λεφτά για να τον παραχωρήσει, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης δεν είχε δώσει την έγκρισή του για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Αυτό, όμως, δεν αποκλείεται να αλλάξει ενόψει Ιανουαρίου.

Η ομάδα του Λουτσέσκου άλλωστε, ναι μεν έχει περιθώρια βελτίωσης με το υπάρχον ρόστερ, έχει όμως και ανάγκη από μεταγραφική ενίσχυση και ο Μπότο πιστεύει ότι ο Μάρτινς είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Αναμονή, επομένως, για πιθανές εξελίξεις το προσεχές διάστημα…