Το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, το βράδυ της Κυριακής (11/9), είναι, όπως είναι λογικό, η απόλυτη προτεραιότητα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Σέρβος προπονητής δεν σκέφτεται τα μεταγραφικά και τον χαφ που περιμένει, με τις τελευταίες πληροφορίες να είναι ευχάριστες για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού αφού… πλησιάζει η ανακοίνωση.

Το ιδανικό για τους κυπελλούχους Ελλάδας θα ήταν το να έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφές τους και να μην έχουν κανένα άγχος μέχρι και τις 15 του μήνα. Ο Παναθηναϊκός, όμως, έχασε χρόνο, όπως αποδείχθηκε, με παίκτες που τελικά, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, δεν ήθελαν να έρθουν στη χώρα μας. Έτσι, οι άνθρωποι της διοίκησης αναγκάζονταν κάθε φορά να αρχίζουν από το μηδέν τις συζητήσεις με τον επόμενο στόχο.

Μια κατάσταση η οποία δεν άρεσε, φυσικά, στον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος τελικά κατέληξε στον παίκτη που θέλει και ενημέρωσε ήδη τους διοικούντες, τον Γιάννη Αλαφούζο. Και αφού τους ενημέρωσε, αυτοί έπιασαν αμέσως δουλειά και όλα δείχνουν ότι το θέμα προχωράει καλά. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο Παναθηναϊκός είναι σε ανοιχτή επαφή τόσο με τον παίκτη όσο και με την ομάδα του και οι σηζητήσεις συνεχίζονται καλά. Τόσο καλά, ώστε από την ΠΑΕ να διαρρέει ότι μέσα στο επόμενο 48ωρο το θέμα μπορεί να έχει τελειώσει.

Ο Γιοβάνοβιτς με τον Κουρμπέλη

Οι δύο περιπτώσεις που δεν προχώρησαν

Το όνομα του παίκτη, βέβαια, δεν έχει γίνει γνωστό, αφού στις τάξεις των πράσινων θέλουν πρώτα να έχουν κλείσει τη μεταγραφή 100% και μετά να αποκαλύψουν ονόματα, λεπτομέρειες και όλα τα σχετικά. Μέχρι να γίνει αυτό, πάντως, μπορούμε πλέον να σταθούμε στους δύο παίκτες με τους οποίους συζητούσαν οι κυπελλούχοι την τελευταία εβδομάδα. Δύο υποθέσεις που δεν είχαν happy end.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, όπως αναφέρει και η εφημερίδα Sportday, ο ένας χαφ ήταν από το Βέλγιο και ο άλλος από την Ιταλία. Καμία από τις δύο περιπτώσεις, όμως, δεν προχώρησε. Ο λόγος; Ο χαφ από το Βέλγιο δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα, ενώ αυτός από την Ιταλία το συζήτησε το θέμα αλλά τελικά αποφάσισε να μην το προχωρήσει. Έτσι, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι στο σημείο μηδέν, αλλά τελικά ο Γιοβάνοβιτς είχε εναλλακτική επιλογή, ενημέρωσε σχετικά τη διοίκηση και αυτή, όπως προαναφέρθηκε, προχωράει τις συζητήσεις και υπάρχει η πίστη ότι στις αρχές της εβδομάδας που έρχονται θα υπάρξουν υπογραφές και ανακοινώσεις.