Η μεταγραφική περίοδος παραμένει ανοιχτή για την Ελλάδα αλλά όχι για πολύ ακόμη, αφού στις 15 του μήνα λήγει η προθεσμία, πράγμα που σημαίνει ότι στον Παναθηναϊκό… τρέχουν και δεν φτάνουν πλέον για να κλείσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες οι οποίες αφορούν τον χώρο του κέντρου, εκεί όπου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ζητήσει την απόκτηση δύο παικτών.

Το ότι υπάρχει ικανοποίηση στους πράσινους για τις κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα είναι δεδομένο. Το ότι αυτές οι κινήσεις άρεσαν και στους οπαδούς είναι επίσης δεδομένο, αφού αποδεικνύεται και από το κλίμα που υπάρχει γύρω από την ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός είναι ακόμη πλήρης. Για να θεωρηθεί τέτοιος, ιδανικά θα πρέπει να προχωρήσει στην απόκτηση δύο μέσων. Αυτό έχει ζητήσει ο προπονητής από τη διοίκηση. Το γεγονός ότι το έχει ζητήσει, όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνει και πραγματικότητα.

Ο λόγος; Ο χρόνος. Οι πράσινοι αντιλαμβάνονται, πλέον, ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει και μοιάζει πολύ δύσκολο να γίνουν δύο μεταγραφές μέσα σε 8 μέρες. Αυτό, όπως έχει αναφερθεί κι άλλη φορά, δεν το θεωρεί και… τραγωδία ο Γιοβάνοβιτς. Μπορεί να συμβιβαστεί και με μία μεταγραφή αντί για δύο, αρκεί αυτή η μία να είναι δυνατή. Να πρόκειται, δηλαδή, για παίκτη που θα μπορεί να μπει στην 11άδα και να βοηθήσει αρκετά την ομάδα.

Αλαφούζος και Γιοβάνοβιτς στην πτήση για Πράγα

Οι επαφές με στόχο και ο λόγος της καθυστέρησης

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τον Παναθηναϊκό, η διοίκηση είναι σε επαφές με παίκτη που μοιάζει ως ο βασικός στόχος αυτή τη στιγμή και στόχος είναι ως το τέλος της εβδομάδας να έχει υπάρξει συμφωνία. Αυτό, προφανώς, σημαίνει ότι οι σηζητήσεις έχουν προχωρήσει, αν και ονόματα δεν έχουν γίνει γνωστά προς το παρόν. Ούτε η χώρα καταγωγής του παίκτη ή η χώρα στην οποία αγωνιζόταν την τελευταία σεζόν.

Όπως και να έχει, όποιος κι αν είναι, θα πρέπει να πει το «ναι», γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι κυπελλούχοι Ελλάδας θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση. Σε μια θέση που βρέθηκαν κι άλλη φορά ή μάλλον κι άλλες φορές σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο σε ό,τι αφορά το 8άρι που ήθελαν και θέλουν. Ο λόγος που οι πράσινοι έχουν καθυστερήσει τόσο να κλείσουν αυτή τη μεταγραφή, είναι το γεγονός ότι οι συζητήσεις με τον εκάστοτε παίκτη… στράβωναν την τελευταία στιγμή.

Έτσι, οι διοικούντες αναγκάζονταν να ξεκινήσουν από την αρχή την αναζήτηση και τις επαφές με τον επόμενο, με συνέπεια τελικά να χαθεί πολύτιμος χρόνος, όπως αντιλαμβάνονται τώρα.