Ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει σε όλα με τη Ρόμα για την παραχώρηση του Μαντί Καμαρά και αυτή η συμφωνία επισημοποιήθηκε πλέον με την ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας, η οποία αποκτάει τον 25χρονο χαφ με δανεισμό και οψιόν αγοράς του, με τα ποσά να έχουν διαρρεύσει στον ιταλικό Τύπο το τελευταίο 48ωρο.

Οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν την απόκτηση του Παναγιώτη Ρέτσου και παράλληλα οι Ρωμαίοι ανακοίνωσαν ότι παίρνουν από αυτούς τον Καμαρά. Ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε ζητήσει οπωσδήποτε χαφ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Τζίνι Βαϊνάλντουμ και τελικά η Ρόμα επέλεξε τον 25χρονο μέσο του Ολυμπιακού, ο οποίος είπε το «ναι» στην ιταλική πρόταση.

Μια πρόταση για δανεισμό του παίκτη και οψιόν αγοράς του, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση, με τα ιταλικά ρεπορτάζ να τονίζουν ότι τα ποσά είναι τα εξής: 1,5 εκατ. ευρώ για τον δανεισμό και οψιόν αγοράς για 11,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο Καμαρά υπέγραψε για 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως και το ποσό θα ανέβει στο 1,7 εκατ. ευρώ αν σε ένα χρόνο οι Ιταλοί τον αγοράσουν και ενεργοποιηθεί το συμβόλαιό με διάρκεια ως το 2027.