Με μία άκρως ελληνική λέξη απάντησε ο Μανόλο Χιμένεθ στα δεκάδες ονόματα που έχουν γραφτεί για την ΑΕΚ! Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε ρεαλιστής και υποσχέθηκε ότι δεν θα προδώσει τον κόσμο! «Θα είμαι ρεαλιστής. Οι ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχω δουλέψει τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορούν να έρθουν ως μεταγραφή ούτε στην ΑΕΚ ούτε σε άλλες ομάδες εδώ. Μιλάω καθημερινά με πολλούς ποδοσφαιριστές που αν έρχονταν υπήρχε πιθανότητα να γίνουμε πρωταθλητές. Η πραγματικότητα όμως είναι μία και μόνο».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόβλημα με αυτό. «Έχουμε έρθει για να δουλέψουμε κι εγώ δέχθηκα να έρθω εδώ γνωρίζοντας τις δυσκολίες. Κάποιους που ήθελα δεν μπορούμε να τους πάρουμε λόγω μπάτζετ. Αυτό που θα κάνω είναι αυτό που ξέρω καλύτερα. Να προσαρμοστώ στις όποιες συνθήκες και να δουλέψουμε. Να χτίσουμε μια ομάδα με ταυτότητα και νοοτροπία και τα αποτελέσματα θα έρθουν ανάλογα με τη δική μας απόδοση».

Μιλώντας συγκεκριμένα για τον Χουάν Κάλα της Σεβίλης, σημείωσε: «Ψάχνουμε να βρούμε παίκτη τύπου Κάλα και θα το κάνουμε δοκιμάζοντας ποδοσφαιριστές. Αν αυτοί που δοκιμάσουμε δεν μας κάνουν, θα κοιτάξω τις ακαδημίες. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα προδώσω ποτέ τον κόσμο της ΑΕΚ και θα συνεχίσω να δουλεύω. Δεν είμαι μαλ…ας, είμαι ρεαλιστής».

Ο Ισπανός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες τους νέο σερί: «Απέναντι στον Ατρόμητο είχαμε σημαντική απώλεια. Παρ’ όλα αυτά παίζαμε με δέκα παίκτες για μεγάλο χρονικό διαστημα, αλλά ευτυχώς δεν χάσαμε. Πριν από αυτό το ματς είχαμε κάνει καλό παιχνίδι με τη Χάιντουκ σημειώνοντας και πολλά γκολ, ενώ είχαμε κερδίσει και τον Ολυμπιακό. Πλέον το χάσαμε αυτό το σερί και θα πρέπει να ξεκινήσουμε καινούργιο». Για τα δύο πρόσωπα που δείχνει η ομάδα ανέφερε: «Αν θέλουμε να χτίσουμε μία μεγάλη ομάδα δεν πρέπει να έχουμε δύο πρόσωπα. Θα πρέπει να είμαστε μία ομάδα, να έχουμε ένα πρόσωπο και να κερδισουμε όλα τα ματς».

Για τον επερχόμενο αντίπαλο με τη Λάρισα τόνισε: «Είναι ένα παιχνίδι παγίδα. Και με διαφορά η Λάρισα δεν είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Είναι καλύτερη από ό,τι δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας. Να μην επαναπαυθούμε λοιπόν και σε καμία περίπτωση να μη σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Ζενίτ. Πρέπει να δείξουμε σεβασμό στους εαυτούς μας και τον κόσμο της ΑΕΚ και να κοιτάμε μόνο αυτό το παιχνίδι».

Χωρίς Σάχα, Τζεμπούρ

Τελικά η έκπληξη δεν έγινε και οι Σεμπάστιαν Σάχα και Ραφίκ Τζεμπούρ έμειναν εκτός αποστολής για την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Λάρισα, κάτι το οποίο αναμενόταν. Η τελευταία προπόνηση της Ένωσης πριν από το ματς με τη θεσσαλική ομάδα ολοκληρώθηκε το Σάββατο στα Σπάτα. Ο Σάχα έκανε ατομικό πρόγραμμα εκγύμναση υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή, ενώ ο Τζεμπούρ ασκήσεις ενδυνάμωσης. Με την ομάδα προπονήθηκαν οι υπό δοκιμή Λουσέν και Ντρπιτς.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Μανόλο Χιμένεθ ανακοίνωσε τους 20 παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή για τον αυριανό αγώνα με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ. H αποστολή: Αραμπατζής, Μοσχονάς, Νασούτι, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Νταντόμο, Καράμπελας, Αργυρίου, Γεωργέας, Καφές, Γκερέιρο, Λεονάρντο, Μάκος, Λαγός, Γκέντσογλου, Μπλάνκο, Μπερνς, Σκόκο, Λυμπερόπουλος.

Πηγή: gazzetta.gr