Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της πλέον και ο ΠΑΟΚ έχει ανοιχτές εκκρεμότητες, οι οποίες δεν αφορούν μόνο τον παίκτη που θέλει να αποκτήσει για τη θέση του επιθετικού μέσου, αλλά και παίκτες που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ του, όπως για παράδειγμα δύο Βραζιλιάνοι, ο Ντάγκλας Αουγκούστο και ο Λέο Ζαμπά.

Οι Θεσσαλονικείς, αν μη τι άλλο, ήταν ιδιαίτερα κινητικοί μέσα στο καλοκαίρι, αφού υπήρξαν πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους. Αλλαγές οι οποίες, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, σημαίνει ότι θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος ώστε να είναι η ομάδα έτοιμοι 100% από όλες τις απόψεις. Αλλαγές οι οποίες ενδέχεται να συνεχιστούν και στα τελευταία 24ωρα της μεταγραφικής περιόδου, αφού στον ΠΑΟΚ έχουν ανοιχτά θέματα. Ένα από αυτά είναι αυτό του παίκτη που θέλει ο Ραζβάν Λουτσέσκου για 10άρι, με έναν εκ των υποψηφίων να αγωνίζεται στη Super League 1.

Προφανώς δεν είναι ο μόνος, αφού έχουν προταθεί κι άλλοι παίκτες, με τους ανθρώπους της διοίκησης πάντως να μην έχουν μόνο αυτό το θέμα στο μυαλό τους. Υπάρχουν, βλέπετε, εκκρεμότητες με παίκτες, όπως προαναφέρθηκε, που ανήκουν ήδη στην ομάδα και συγκεκριμένα τους δύο Βραζιλιάνους, τον Ντάγκλας Αουγκούστο και τον Λέο Ζαμπά, για τους οποίους υπάρχει τόσο κινητικότητα όσο και νεύρα.

Πειθαρχικό παράπτωμα για τον Ζαμπά, τον οποίο έδιωξε από την προπόνηση του ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου

Η πρόταση που έρχεται και η αδιαφορία

Η κινητικότητα έχει να κάνει με τον Ντάγκλας Αουγκούστο, ο οποίος έχει συμβόλαιο μόνο για ένα χρόνο ακόμη. Ο ΠΑΟΚ, επομένως, θα πρέπει να του το ανανεώσει για να μην τον χάσει ως ελεύθερο σε ένα χρόνο, εκτός κι αν τον πουλήσει άμεσα. Είναι πιθανό κάτι τέτοιο; Σύμφωνα με όσα έβγαιναν από το περιβάλλον του παίκτη το προηγούμενο διάστημα, όχι. Στη Θεσσαλονίκη, όμως, υπάρχουν φήμες ότι ομάδα από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ετοιμάζεται να κάνει πρόταση.

Σε μια τέτοια περίπτωση, διοίκηση και παίκτης θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα τι θα κάνουν. Στον ΠΑΟΚ, πάντως, δεν θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να χάσουν ως ελεύθερο τον Αουγκούστο. Όσο για τα νεύρα, έχουν να κάνουν με τον Ζαμπά, ο οποίος συμπεριφέρεται με τρόπο που προκαλεί απορίες στους ανθρώπους των ασπρόμαυρων. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ δόθηκε πέρυσι δανεικός στη Βάσκο Ντα Γκάμα, επέστρεψε και κανονικά θα πρέπει να ξαναφύγει, αφού οι Θεσσαλονικείς έχουν συμφωνήσει με την Αλ Μπάτον, εξασφαλίζοντας ένα πολύ καλό ποσοστό μεταπώλησης.

Ο Ζαμπά, όμως, δεν δείχνει να βιάζεται και φρενάρει τις συζητήσεις, με συνέπεια στον ΠΑΟΚ να υπάρχει εκνευρισμός για τη συμπεριφορά του και τη νοοτροπία του.