Άδοξα ολοκληρώθηκε για τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα η προσπάθειά της να ανέβει στο Κιλιμάντζαρο, αφού χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η 54χρονη πρωταθλήτρια του τένις ήταν μέλος μιας ομάδας αποτελούμενης από 27 ορειβάτες, που ξεκίνησαν για την κορυφή, μια κίνηση που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Ωστόσο, η ίδια άντεξε μέχρι τα 4.500μ. Η πυκνή χιονόπτωση και η δυσκολία στην αναπνοή λόγω του μεγάλου υψόμετρου, «λύγισαν» την Αμερικανίδα που σταμάτησε την αποστολή της και μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο της Κένυας.

Έπειτα από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ένα μικρό πρόβλημα στους πνεύμονες, χωρίς ωστόσο να συντρέχει λόγος ανησυχίας, αφού θεωρήθηκε φυσιολογικό. «Είναι επικίνδυνο όταν κάποιος βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, αλλά αφού κατέβηκε από το βουνό, η ανάρρωσή της θα είναι γρήγορη», σχολίασε ο υπεύθυνος γιατρός.

Η Ναβρατίλοβα από την πλευρά της δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή της. «Λυπήθηκα πολύ που δεν μπόρεσα να μετάσχω τελικά σε αυτό το καταπληκτικό ταξίδι. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω εδώ και καιρό, όμως δεν ήταν γραφτό», σχολίασε.

Σκοπός της συγκεκριμένης ανάβασης ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για το ίδρυμα «Laureus Sport for Good Foundation». Και μπορεί η Αμερικανίδα να εγκατάλειψε, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, όμως, συνεχίζουν κανονικά και υπολογίζεται ότι το Σάββατο (11/12) θα έχουν βγάλει εις πέρας την αποστολή τους.
πηγή: gazzetta