Τα παιχνίδια με τη Μακάμπι Χάιφα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League πλησιάζουν, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του είναι συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά η διοίκηση του Ολυμπιακού σκέφτεται και το μεταγραφικό, με τον Γκουστάβο Σκάρπα να είναι ένας από τους βασικούς στόχους και τον Αμπέλ Φερέιρα, πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, να προσπαθεί με κάθε τρόπο να χαλάσει τη μεταγραφή.

Κάθε μέρα που περνάει φέρνει και πιο κοντά τους δύο αγώνες με τους Ισραηλινούς, οι οποίοι είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για τους Πειραιώτες. Όπως έχει αναφερθεί κι άλλες φορές, άλλωστε, η επιστροφή στους ομίλους του Champions League θεωρείται υποχρεωτική. Άρα, οι πρωταθλητές Ελλάδας πρέπει να αποκλείσουν τη Μακάμπι και στη συνέχεια όποια άλλη ομάδα βρεθεί στο δρόμο τους, επιστρέφοντας στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τόσο για το πρεστίζ, όσο φυσικά -κυρίως αυτό- για τα λεφτά που θα μπουν στο ταμείο.

Είτε υπάρχει πολλή πίεση, επομένως, είτε… ακόμη περισσότερη, ο Μαρτίνς ξέρει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος: Πρέπει να προκριθεί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση το σκηνικό θα στραβώσει πολύ και από νωρίς. Και αυτή η πρόκριση επί της Μακάμπι θα πρέπει να έρθει είτε έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μεταγραφές (σχεδόν αδύνατο) είτε όχι. Τόσο απλά. Έτσι έχει η κατάσταση και το ξέρει πολύ καλά ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος θέλει να έχει στη διάθεσή του τη νέα σεζόν τον Σκάρπα. Ένας συμπατριώτης του όμως, ο οποίος ξέρει πολύ καλά την Ελλάδα αφού δούλεψε στον ΠΑΟΚ, δεν το θέλει με τίποτα αυτό.

Πανηγυρίζουν οι παίκτες του Ολυμπιακού

Έκραξε ελληνικό ποδόσφαιρο ο Φερέιρα

Ο λόγος για τον Αμπέλ Φερέιρα, τον πρώην τεχνικό των Θεσσαλονικέων, ο οποίος ξέρει πάρα πολύ καλά τον Σκάρπα αφού τον έχει στην ομάδα του, την Παλμέιρας. Και επειδή δεν θέλει να τον χάσει, ειδικά άμεσα, ανέλαβε δράση. Τι έκανε; Προσπάθησε να παρουσιάσει στον 28χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό μέσο την ελληνική πραγματικότητα. Όπως, λοιπόν, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, με αφορμή το ενδιαφέρον και την πρόταση του Ολυμπιακού, ο Φερέιρα μίλησε για τον Σκάρπα, ώστε να του εξηγήσει… πού θέλει να έρθει.

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, φέρεται να είπε στον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις περισσότερες ομάδες να έχουν οικονομικά προβλήματα, τα περισσότερα γήπεδα να είναι… ό,τι να ‘ναι, τον κόσμο να μη δίνει βροντερό παρών στις εξέδρες και γενικά τού παρουσίασε ένα ελληνικό πρωτάθλημα που… καλό θα είναι να το αποφεύγουν παίκτες αξίας. Η αλήθεια είναι πως ο Φερέιρα δεν είπε ψέματα, αυτά τα προβλήματα υπάρχουν όντως στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το ξέρουμε όλοι, αλλά δεν έπεισε τον Σκάρπα.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μέσος, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, είπε στον προπονητή του ότι θέλει να έρθει στην Ευρώπη και το θέμα, πλέον, είναι αν ο Ολυμπιακός θα τον αποκτήσει άμεσα, δίνοντας ένα ποσό στην Παλμέιρας, ή αν θα περιμένει τον Ιανουάριο, όταν και μένει ελεύθερος αφού λήγει το συμβόλαιό του τότε.