Η αρχή έγινε με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και η συνέχεια δόθηκε με τον Γενς Γιόνσον, ο οποίος ήδη υπέγραψε το 4ετές συμβόλαιό του, με την ΑΕΚ να ανεβάζει ρυθμό στα μεταγραφικά θέματα, αν και αυτό του κεντρικού αμυντικού που θέλει ο Ματίας Αλμέιδα δεν πάει και τόσο καλά, όπως είπε και ο Κώστας Κετσετζόγλου, μετά την απόφαση του Βιτάο να παραμείνει στην Ιντερνασιονάλ.

Δεν είναι κρυφό, έχει αναφερθεί κι άλλες φορές άλλωστε, ότι ο Αλμέιδα ήθελε και θέλει να έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80% το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν, πριν αναχωρήσει η αποστολή της Ένωσης για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο εξωτερικό. Αυτό όμως, όπως επίσης έχει αναφερθεί κι άλλες φορές, έμοιαζε εξαρχής πολύ δύσκολο ως αδύνατο. Οι κιτρινόμαυροι άλλωστε, όσο κι αν δεν τους αρέσει, δεν είναι και ο πιο ελκυστικός προορισμός αυτή τη στιγμή για τους ξένους παίκτες, αφού δεν θα συμμετάσχει καν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία 24ωρα τα πράγματα έχουν βελτιωθεί, αφού έγινε η μεταγραφή του Γκατσίνοβιτς και είναι θέμα ημερών, πλέον, η ανακοίνωση και για αυτή του Γιόνσον, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο ως το 2026. Το θέμα είναι ότι δεν έχει βάλει ακόμη την υπογραφή του ο κεντρικός αμυντικός που θέλει να αποκτήσει η ΑΕΚ, αφού οι εξελίξεις δεν ήταν θετικές για τον Βιτάο. Ο Βραζιλιάνος στόπερ θα παραμείνει τελικά στην Ιντερνασιονάλ και η ΑΕΚ συνεχίζει την αναζήτησή της, η οποία μάλλον είναι σε… πρώιμο στάδιο ακόμη.

Ο Ματίας Αλμέιδα

«Να μπορεί να κάνει παιχνίδι από πίσω»

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτουν από όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM ο Κώστας Κετσετζόγλου. Ο έμπειρος ρεπόρτερ της Ένωσης αναφέρθηκε στο θέμα του κεντρικού αμυντικού που θα αποκτήσουν οι κιτρινόμαυροι, τονίζοντας ότι θα είναι επιλογή του Αλμέιδα και εξηγώντας τι ακριβώς ψάχνει ο Αργεντίνος προπονητής.

«Θα πάει για γρήγορο και αθλητικό παίκτη για σέντερ μπακ. Να μπορεί να ξεκινήσει το παιχνίδι από πίσω. Δεν ξέρω αν θα είναι κάτι φανταχτερό σαν τον Βιτάο, Θα είναι επιλογή του Αλμέιδα, όπως συμβαίνει με όλες τις μεταγραφές έως τώρα. Δεν υπάρχει κάτι προχωρημένο», ήταν τα λόγια του, τα οποία έχουν θετικά και αρνητικά μηνύματα για τους οπαδούς. Τα θετικά, προφανώς, έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο Αλμέιδα έχει ξεκάθαρο στο μυαλό του το τι θέλει, άρα θα επιμείνει για αυτό.

Τα αρνητικά έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με κανέναν από τους υποψήφιους στόχους, άρα οι φίλοι της ΑΕΚ θα πρέπει να οπλιστούν με λίγη υπομονή, τόσο για αυτό το θέμα όσο και συνολικά για τα μεταγραφικά της ομάδας τους το φετινό καλοκαίρι.