Περίπου δύο ώρες και ένα τέταρτο κράτησε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στο οποίο πάντως δεν έδωσαν το παρών ούτε ο Παύλος, ούτε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Λίγο πριν τις 7.30μ.μ ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» κ. Νικόλας Πατέρας βγήκε από τα γραφεία και έκανε δηλώσεις όπου αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν τα οποία είχαν να κάνουν και με το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και με τα οικονομικά όσο αφορά το Μετοχικό Κεφάλαιο, αλλά και το αίτημα του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Η αρχική τοποθέτηση του κ. Πατέρα ήταν η εξής: «Ολοκληρώθηκε το ΔΣ όπου είχαμε μια ενημέρωση από τον κ. Αντωνίου για ποδοσφαιρικά ζητήματα. Αν και εφόσον μας ζητηθεί θα ενισχυθεί η ομάδα. Περιμένουμε τις επόμενες δύο εβδομάδες έκθεση από τους κ.κ Φρέιτας, Αντωνίου και Φερέιρα για να κινηθούμε ανάλογα». Όταν κλήθηκε να σχολιάσει αν το μεταγραφικό μπάτζετ είναι απεριόριστο ή έχει ταβάνι, ο κ. Πατέρας είπε ξεκάθαρα: «Δεν είναι θέμα μπάτζετ. Μπορεί ο προπονητής να μη ζητήσει τίποτα, αλλά μπορεί και να ζητήσει. Το Δ.Σ. αποφάσισε ότι αν ζητηθεί κάτι είμαστε σύμφωνοι να το πράξουμε. Ο κ. Αντωνίου μας ενημέρωσε για κάποια τεχνικά θέματα».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον κ. Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος ζήτησε την επιστροφή 350.000 ευρώ τόνισε: «Το 3ο θέμα που συζητήθηκε ήταν επιθυμία του κ. Γιαννακόπουλου. Οι δικηγόροι έκριναν ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό, οπότε οι μέτοχοι θα συζητήσουν μεταξύ τους για να αγοράσουν τις μετοχές του».

Για το αν η κίνηση αυτή του Παύλου Γιαννακόπουλου σημαίνει ότι φεύγει από την ΠΑΕ:
«Όχι, καμία σχέση, ο κ. Γιαννακόπουλος έχει εκφράσει την αγάπη και την επιθυμία να είναι στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Απλώς είχε ζητήσει να μην αυξηθεί το ποσοστό του μέσω της αύξησης. Η επιθυμία του έγινε γνωστή αρκετές μέρες μετά την αύξηση και δεν μπορούσε να επιστραφεί. Είναι ασήμαντο το πόσο. Απλώς θα πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση αν και εφόσον επιμένει».

Για το αν οι μεταγραφές θα γίνουν σε περίπτωση που το θελήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Φυσικά ο κ. Φερέιρα είναι υπεύθυνος και μαζί με τους κ.κ. Αντωνίου και Φρέιτας θα μας κάνουν εισηγήσεις και αναλόγως θα πράξουμε».

Σχετικά με δημοσιεύματα για τις αλλαγές στο μετοχικό καθεστώς ο πρόεδρος της ΠΑΕ επισήμανε: «Απολύτως τίποτα δεν συζητήθηκε. Διάβασα κάποια δημοσιεύματα που δεν τα κατάλαβα. Στη συνάντηση που έκανα με τους παλαιμάχους μίλησα για θέματα του Ερασιτέχνη και των παλαιμάχων. Διάβασα πράγματα που είναι αναληθή.  Δεν μίλησα για ποσοστά των μετόχων, ούτε για μεταγραφές του Ολυμπιακού. Συζητήσαμε θέματα καθαρά που αφορούν παλαιμάχους και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό».

Τα… πριν του Δ.Σ
Η συνεδρίαση του Δ. Σ. αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μετά και τον απογοητευτικό αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από το Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτος από όλους έφτασε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Πατέρας στις 16:15…

Ακολούθησαν Αργύρης Μήτσου και Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ενώ παρών είναι και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Στα θέματα συμπεριλαμβάνονται οι μεταγραφές του Ιανουαρίου και για το λόγο αυτό ο Νικόλας Πατέρας έχει ζητήσει από τον διευθυντή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Κώστα Αντωνίου, να είναι στο Δ.Σ. Επίσης, θα συζητηθεί και η επιστροφή χρημάτων που είχε θέσει ως αίτημα ο Παύλος Γιαννακόπουλος στο προηγούμενο Δ.Σ. λόγω της μη συμμετοχής όλων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Σίγουρα θα συζητηθεί και το ποσοστό που θα έχουν τελικά ο Νίκος Πατέρας με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, καθώς ο Πρόεδρος της ΠΑΕ μιλώντας σε βετεράνους είπε ότι θα έχουν μαζί περίπου το 35%, όταν είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ποσοστό μεγαλύτερο του 50%…

Πηγή: gazzetta.gr