Ένα από τα θέματα που απασχολούν τον ΠΑΟΚ είναι αυτό του επιθετικού και δεν αναφερόμαστε σε παίκτη που θέλει να αποκτήσει αλλά σε παίκτη που ήταν προς πώληση και συγκεκριμένα στη Ρέιντζερς, μέχρι που ήρθε η παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ανακοίνωσε στους συνεργάτες του πως ο παίκτης δεν είναι προς πώληση και θα πρέπει να παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας.

Οι Θεσσαλονικείς προετοιμάζονται για τα προκριματικά του Europa Conference League, διοργάνωση στην οποία θέλουν να κάνουν μια πορεία ανάλογη της φετινής. Παράλληλα, φυσικά, προετοιμάζονται και για το πρωτάθλημα, όπου ο στόχος τους θα είναι η κατάκτησή του ή έστω το να το διεκδικήσουν πολύ πιο δυνατά, με πολύ πιο σοβαρές αξιώσεις, σε σχέση με φέτος.

Για να συμβούν αυτά, προφανώς, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βγει ενισχυμένος από τη μεταγραφική περίοδο. Θα πρέπει να έχει θετικό πρόσημο η μεταγραφική καμπάνια του, όχι μόνο οικονομικά αλλά και αγωνιστικά. Κάτι που θα μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι έγινε μόνο όταν αρχίσουν οι αγώνες και δείξει η ομάδα στο γήπεδο τις δυνατότητές της.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όμως, οι Θεσσαλονικείς, όπως και όλες οι ομάδες, δεν ασχολούνται μόνο με αυτούς που μπορεί να έρθουν. Ασχολούνται και με αυτούς που μπορεί να φύγουν και σε αυτή την κατηγορία ήταν -αλλά δεν είναι τώρα- ο Αντόνιο Τσόλακ, ο Κροάτης φορ που αποκτήθηκε το 2020 υπογράφοντας 4ετές συμβόλαιο και δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά.

Ο Αντόνιο Τσόλακ

Η πρόταση της Ρέιντζερς και το «όχι» του Σαββίδη

Παρ’ όλα, ο παίκτης έχει θαυμαστές στην Ευρώπη. Υπάρχουν ομάδες που είναι διατεθειμένες να πληρώσουν για να τον αγοράσουν και μία από αυτές είναι η Ρέιντζερς, με τον βρετανικό Τύπο μάλιστα να αναφέρεται και σε ποσά. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στο Νησί, οι Σκωτσέζοι πρόσφεραν αρχικά το ποσό των 2 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

Γεγονός που δεν πτόησε, πάντως, την ομάδα της Γλασκώβης, η οποία επανήλθε με νέα, βελτιωμένη πρόταση: 2,3 εκατ. ευρώ και μπόνους, ώστε να αυξηθεί το ποσό, αν η ομάδα παίξει στο Champions League. Μια πρόταση που έκανε τους ανθρώπους της Ρέιντζερς να αισιοδοξούν και να πιστεύουν, όπως έγραφαν οι Βρετανοί, ότι θα αποσπάσουν τη θετική απάντηση του ΠΑΟΚ. Δεν έγινε έτσι όμως.

Όπως ανέφεραν στον ΣΠΟΡ FM, ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να παρέμβει και ανακοίνωσε στους συνεργάτες του ότι ο Τσόλακ δεν είναι προς πώληση. Ο ιδιοκτήτης της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, μάλιστα, ήταν απόλυτος, πράγμα που σημαίνει ότι οι συζητήσεις με τη Ρέιντζερς, ή με όποια άλλη ομάδα ενδιαφέρεται για τον Τσόλακ, θα σταματήσουν.