Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να προχωράει σε διάφορες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα μετά την αποτυχημένη φετινή σεζόν, στην ΑΕΚ περιμένουν να δουν βελτίωση στον συνολικό τρόπο λειτουργίας και κυρίως να λύσουν ένα πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί σταθερά τα τελευταία χρόνια και το οποίο τούς επιβαρύνει πολύ οικονομικά: Δεν μπορεί να «ξεφορτωθεί» παίκτες.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι οπαδοί οποιασδήποτε ομάδες κάνουν όνειρα για τους παίκτες που θα αποκτηθούν. Το ίδιο σημαντικό για οποιαδήποτε ομάδα όμως, ενδεχομένως ακόμη πιο σημαντικό, είναι και το να καταφέρνει να ξεσκαρτάρει το ρόστερ της, να απομακρύνει όσους παίκτες δεν υπολογίζονται. Ένας τομέας στον οποίο η Ένωση είναι πολύ κακή και αυτό, φυσικά, το αναγνωρίζουν και οι διοικούντες.

Η πρόσληψη του Ράντοσλαβ Κουχάρσκι στη θέση του τεχνικού διευθυντή, για παράδειγμα, έγινε επειδή το κύριο προσόν του, με βάση το βιογραφικό του, είναι ακριβώς αυτό: Καταφέρνει να «ξεφορτωθεί» τους παίκτες δεν υπολογίζονται, όπως καταφέρνει επίσης να πουλήσει σε πολύ καλές τιμές όσους είναι προς πώληση και μπορούν να συνεισφέρουν στο ταμείο. Για την ΑΕΚ θα είναι ευλογία αν ο Πολωνός επιβεβαιώσει τη φήμη του, αλλά προς το παρόν τα πράγματα δεν πάνε καλά και αυτό προκαλεί πρόβλημα όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των παικτών που βρίσκονται στο ρόστερ, αλλά και οικονομικό.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ

Οι 7 προς αποχώρηση και τα τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ κέρδος

Διατηρώντας παίκτες που δεν υπολογίζει, η Ένωση χάνει λεφτά. Λεφτά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιθούν για να γίνουν μεταγραφές. Λεφτά που στην προκειμένη περίπτωση υπολογίζονται σε τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ. Τουλάχιστον. Συγκεκριμένα, οι κιτρινόμαυροι έχουν στη μαύρη λίστα τους Βράνιες, Λε Ταλέκ, Μπακάκη, Ανσαριφάρντ, Τσιντώτα και Τάνκοβιτς, ενώ παράλληλα ο Άμραμπατ έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμία του είναι να επιστρέψει στην Ολλανδία για προσωπικούς λόγους.

Μιλάμε, δηλαδή, για επτά ποδοσφαιριστές, τα συμβόλαια των οποίων κοστίζουν στην ΑΕΚ το ποσό των τριών εκατ. ευρώ ετησίως. Είναι παραπάνω και από απαραίτητο, επομένως, να βρεθεί ο τρόπος ώστε η ΠΑΕ να απαλλαγεί από τα συμβόλαιά τους. Έτσι θα κερδίσει 3 εκατ. ευρώ, τα οποία φυσικά μπορεί να είναι και περισσότερα αν κάποιος ή κάποιοι εξ αυτών πουληθούν και βάλουν κάποια λεφτά στο ταμείο. Πέραν αυτού, το να απομακρυνθούν ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται και το ξέρουν, άρα δεν έχουν και την καλύτερη ψυχολογία ή τη μεγαλύτερη διάθεση για δουλειά, είναι ζωτικής σημασίας και για το κλίμα στα αποδυτήρια.

Κι όμως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη σε αυτό το θέμα, με αποτέλεσμα να έχουν μπλοκάρει και οι μεταγραφές. Και μέσα σε όλα αυτά, ο Ματίας Αλμέιδα περιμένει ότι οι περισσότερες μεταγραφές θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Δύσκολο. Πολύ…