Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε στην Κοπεγχάγη τις φετινές ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις πραγματοποιώντας τη χειρότερη εμφάνιση στην ιστορία του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακόμα και τις χρονιές που το «τριφύλλι» απογοήτευε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στο τέλος κατάφερνε με κάποιο τρόπο να σώσει τα προσχήματα. Κάτι τέτοιο ωστόσο, δεν συνέβη φέτος με αποτέλεσμα να μιλάμε για την χειρότερη σεζόν στις εννέα συνολικά παρουσίες του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παρακάτω ακολουθούν τα αρνητικά ρεκόρ που έσπασαν οι «πράσινοι».

Για πρώτη φορά στην ιστορία του στη διοργάνωση κατάφερε να ολοκληρώσει τη φάση των ομίλων, χωρίς να πετύχει νίκη.

Οι «πράσινοι» έχουν τη μικρότερη συγκομιδή βαθμών, καθώς κατάφεραν να μαζέψουν μόλις 2 σε 6 αγωνιστικές. Τις σεζόν 2005/06 και 2003/04 είχαν συγκεντρώσει 4 βαθμούς, που ήταν το αμέσως επόμενο χειρότερο ρεκόρ.

Για πρώτη φορά έμεινε εκτός Ευρώπης από την 5η αγωνιστική. Όχι μόνο εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και εκτός Γιουρόπα Λιγκ. Ακόμα και τη χρονιά 1998/99 που τερμάτισε 4ος, αν κέρδιζε την τελευταία αγωνιστική την Άρσεναλ θα μπορούσε να συνεχίσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης τη σεζόν 2005/06 που τερμάτισε επίσης 4ος στον όμιλό του με νίκη την τελευταία αγωνιστική στη Βρέμη επί της Βέρντερ θα συνέχιζε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Ο Παναθηναϊκός έχει φέτος και αρνητικό ρεκόρ επίθεσης. Μόλις δύο γκολ κατάφεραν να πετύχουν οι «πράσινοι», αυτό του Σίντνεϊ Γκοβού στη Βαρκελώνη και του Σεντρίκ Καντέ στην Κοπεγχάγη. Χειρότερο ρεκόρ είχε ως τώρα τη σεζόν 2005/06 με 4 γκολ ενεργητικό.

Το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο σε μια διοργάνωση όπως το Τσάμπιονς Λιγκ. Έκλεισε τη διοργάνωση στο ΟΑΚΑ χωρίς να πετύχει νίκη. Φετινός απολογισμός μία ισοπαλία και δύο ήττες. Κάτι αντίστοιχο πάντως, οι «πράσινοι» είχαν καταφέρει τη σεζόν 2003/04, όμως τότε είχαν καλύτερες επιδόσεις στα εκτός έδρας.

Ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ έχει να κάνει με την επίθεσή του στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη διοργάνωση να σκοράρει μπροστά στους φίλους του. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ είχε σημειωθεί τη σεζόν 2003/04, με το «τριφύλλι» να πετυχαίνει 2 τέρματα στην έδρα του.

Εκτός από τη χειρότερη επίθεση στην έδρα του, οι «πράσινοι» ισοφάρισαν και το ρεκόρ της χειρότερης άμυνας. Πέντε γκολ σε 3 αγώνες στο ΟΑΚΑ δέχθηκε το «τριφύλλι». Άλλη μια φορά είχε δεχθεί 5 τέρματα εντός έδρας, τη σεζόν 2003/04.

Είναι η τρίτη φορά που ο Παναθηναϊκός περιορίζεται στην 4η θέση του ομίλου του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Άλλες δύο φορές το «τριφύλλι» είχε τερματίσει τελευταίο στον όμιλό του τις σεζόν 1998/99 και 2005/06.

Είναι η τέταρτη (2010, 2005, 2004, 1998) φορά στις εννέα παρουσίες του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση που δεν κατάφερε να πετύχει εκτός έδρας νίκη κάτι το οποίο στοίχισε σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός που αρέσκεται στα «διπλά» σε ευρωπαϊκούς αγώνες.

Πηγή: gazzetta.gr