Ο Άρης είναι στο προσκήνιο σήμερα (12/6) λόγω του Κρίστι Γκανέα που αποφάσισε να αποχωρήσει ως ελεύθερος για να υπογράψει στον Παναθηναϊκό, αλλά αυτή η εξέλιξη δεν επηρεάζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό των Θεσσαλονικέων, ο οποίος προβλέπει την απόκτηση από πέντε μέχρι και επτά παικτών.

Μπορεί κάποια στιγμή να ήταν αμφίβολο το αν οι κίτρινοι θα μπορούσαν να κάνουν μεταγραφές, με όσα έγιναν με την ΕΠΟ και με το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Και αφού πήγαν καλά, η διοίκηση του Άρη έκανε τον μεταγραφικό σχεδιασμό της, σε συνεργασία πάντα με τον Χερμάν Μπούργος. Ήδη, μάλιστα, έχουν αναφερθεί οι τέσσερις παίκτες των Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα που αρέσουν στον Αργεντίνο προπονητή, ο οποίος θα κάνει τις επαφές του με τους… φίλους του στην Ισπανία.

Το αν θα υπάρξουν θετικές ή όχι εξελίξεις, φυσικά, δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Αυτό θα φανεί από τα γεγονότα, από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αυτό που δεν είναι πρόβλεψη αλλά πραγματικότητα, όμως, είναι ο σχεδιασμός που έχουν κάνει στον Άρη για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Σχεδιασμός που προβλέπει την απόκτηση από πέντε μέχρι επτά παικτών. Μεταγραφές που πρέπει να γίνουν τόσο για λόγους ποιότητας, για να ενισχυθεί η ομάδα δηλαδή, όσο και για… αριθμητικούς. Υπάρχουν θέσεις, δηλαδή, στις οποίες είναι απαραίτητη η απόκτηση παικτών ώστε να υπάρχουν έξτρα λύσεις.

Πανηγυρίζουν οι παίκτες του Άρη

Αμυνα, κέντρο, εξτρέμ, επίθεση

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα διαρρέουν από Θεσσαλονίκη, τα πράγματα έχουν ως εξής: Για την άμυνα η προτεραιότητα είναι η απόκτηση ενός στόπερ. Πίσω από τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς δεν υπάρχει κάποιος άλλος έτοιμος για να βοηθήσει άμεσα, οπότε θα πρέπει να γίνει μεταγραφή. Από εκεί και πέρα, το μεγάλο θέμα είναι στο χώρο του κέντρου, όπου οι μέχρι τώρα εξελίξεις δεν είναι καλές. Ο Μπαντού Ντιαγέ, δηλαδή, είναι κοντά στη Σίβασπορ, ο Λούκας Σάσα θέλει να φύγει ενώ ο Χαβιέρ Ματίγια δεν είναι εύκολος στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε, με λίγα λόγια, ότι στη μεσαία γραμμή ο Άρης θα πρέπει να κινηθεί δυναμικά στις μεταγραφές. Θα χρειαστεί, δηλαδή, σίγουρα δύο παίκτες, ενδεχομένως και τρίτο. Από εκεί και πέρα, πιο μπροστά, τα δεδομένα είναι τα εξής: Θα χρειαστεί η μεταγραφή ενός εξτρέμ και τουλάχιστον ενός σέντερ φορ. Είναι πιθανό δηλαδή, αρκετά πιθανό βασικά, να χρειαστεί και δεύτερος σέντερ φορ, αφού ο Αμπουμπακάρ Καμαρά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Εκεί όπου αναμενένονται αρκετά νέα πρόσωπα, είτε επειδή κάποιοι έπρεπε να φύγουν ούτως ή άλλως, είτε επειδή οι εξελίξεις με κάποιους άλλους αλλάζουν τα πλάνα του Άρη. Η διοίκηση του οποίου είναι σίγουρη ότι ο Μπούργος δεν θα έχει κανένα παράπονο όταν λήξει η μεταγραφική περίοδος…