Η Γαλλία μπορεί να επέκτεινε το αήττητο σερί της στα εννιά ματς, αλλά για δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της πρώτης κατηγορίας του UEFA Nations League, δεν κατάφερε να νικήσει. Έμεινε στο 1-1 με την Κροατία στο Σπλιτ, σε μια… επανάληψη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Οι δύο ομάδες προέρχονταν από εντός έδρας ήττες-σοκ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (3-0 από την Αυστρία η Κροατία και 2-1 από την Δανία η Γαλλία), ωστόσο, καμία δεν κατάφερε να «σπάσει το ρόδι», με τους γηπεδούχους να «σώζουν την παρτίδα» στο 83′ χάρις στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κράμαριτς.

Η Γαλλία, η οποία είχε προηγηθεί με τον Αντριάν Ραμπιό στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και είχε στον πάγκο της τον Ντιντιέ Ντεσάν (λόγω του θανάτου του πατέρα του, δεν καθοδήγησε τους «τρικολόρ» στο ματς με τους Δανούς), έχασε τεράστια ευκαιρία στο φινάλε με τον Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος σε κενό τέρμα δεν έκανε καλό τελείωμα. Με αυτό το αποτέλεσμα, η κάτοχος του τίτλου μπαίνει σε περιπέτειες στην προσπάθειά της να τερματίσει στην πρώτη θέση και να παίξει και πάλι στο Final 4 του θεσμού προκειμένου να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της.

Στην κορυφή του γκρουπ βρίσκεται η Δανία καθώς στο ματς που ολοκλήρωσε (με μεγάλη καθυστέρηση) το δεύτερο “πιάτο” της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Nations League, νίκησε με 2-1 στην Αυστρία.

Η σέντρα του αγώνα στο «Ernst Happel Stadion» της Βιέννης καθυστέρησε κατά περίπου μιάμιση ώρα, εξαιτίας προβλήματος στην ηλεκτροδότηση (πτώση στην τάση του ρεύματος) όχι μόνο στο στάδιο, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή.

Οι παίκτες επέστρεψαν στα αποδυτήρια, οι υπεύθυνοι των δύο ομοσπονδιών ήταν σε ανοικτή γραμμή με την UEFA κι απ’ τη στιγμή που το ρεύμα επανήλθε, ο αγώνας ξεκίνησε λίγο μετά τις 23:15 της Δευτέρας (6/6) κι ολοκληρώθηκε στις 01:09 τα ξημερώματα της Τρίτης (7/6)!

Στο αγωνιστικό σκέλος, η μονομαχία ανάμεσα στις δύο θριαμβεύτριες της πρεμιέρας του 1ου ομίλου της League A (η Αυστρία είχε νικήσει 3-0 στην Κροατία και η Δανία 2-1 στη Γαλλία) έβγαλε νικητές τους Σκανδιναβούς που εκτέλεσαν ένα άρτιο πλάνο, όπως έκαναν προ τριών ημερών στο Παρίσι.

Τούτη τη φορά η Δανία βρήκε πρώτη δίκτυα στο 28′ με τον Χόιμπιεργκ. Και μολονότι οι Αυστριακοί ισοφάρισαν στο 67′ με τον Σλάγκερ, έπειτα από ασίστ του Αρναούτοβιτς, ήρθε ξανά μία “χρυσή” αλλαγή του Κάσπερ Χιούλμαντ, ο Στρίγκερ Λάρσεν στο 84′ (έπειτα από ασίστ του Έρικσεν) για να χαρίσει άλλο ένα τρίποντο στους Δανούς, που έχουν ξεκινήσει με “2 στα 2” τη διοργάνωση και μάλιστα εκτός έδρας

Δύο στα δύο στον 3ο όμιλο της League C για το Καζακστάν, που πέρασε με 1-0 από την έδρα της Σλοβακίας, ενώ δεν ανέδειξαν νικητή οι αναμετρήσεις, Ισλανδία-Αλβανία (1-1), Λευκορωσία-Αζερμπαϊτζάν (0-0) και Ανδόρα-Μολδαβία (0-0).