Η ΑΕΚ άρχισε το ματς με 4-2-3-1, έχοντας τον Μπλάνκο στην κορυφή και τους Σκόκο, Γκερέιρο, Μπερνς από πίσω του. Σύστημα που δεν ταιριάζει στην Ένωση και αυτό αποδείχθηκε ξανά. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και αυτό είχε ως συνέπεια σε όλο το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι να γίνεται στο μισό γήπεδο, προς την περιοχή του Σάχα. Το γεγονός ότι δεν σκόραρε ο Ατρόμητος σε αυτό το διάστημα οφείλεται στον Σάχα και στην επιπολαιότητα των παικτών του. Ο Χιμένεθ έβγαλε στο 30′ τον απίθανο Γκερέιρο για να βάλει τον Μπερνς και στο 41′ είδε την ομάδα του να μένει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ντιόπ και αντικατέστησε τον Σκόκο με τον Γκέντσογλου…

Όλα ήταν υπέρ του Ατρόμητου, αλλά το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε διαφορετικά. Η ΑΕΚ έδειξε πιο σφιχτή, οι γηπεδούχοι δεν είχαν την καλή κυκλοφορία του πρώτου 45λέπτου και τα λεπτά περνούσαν, με το ματς να πηγαίνει προς το 0-0… Ευκαιρίες, ουσιαστικά, δεν γίνονταν πέραν ενός καλού σουτ του Μπλάνκο, ο οποίος στο 85′ πήγε να γίνει ο λυτρωτής της ΑΕΚ και απέδειξε ξανά γιατί πρέπει να μείνει! Δέχθηκε στο 85′ την εκπληκτική μπαλιά του Λυμπερόπουλου που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή και εκμεταλλευόμενος την έξοδο του Μιχαηλίδη έκανε το 0-1, σκοράροντας το τρίτο γκολ του σε μία εβδομάδα.

Όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ θα έπαιρνε τη νίκη, αλλά στο 89′ δέχθηκε την ισοφάριση με το κοντινό πλασέ του Αναστασάκου!

Man of the match: Ο Καμαρά ήταν αυτός που είχε συμμετοχή σε όλες τις φάσεις του Ατρομήτου. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε ευκαιρίες, δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ και στο 89′ έφτιαξε και το γκολ του Αναστασάκου για την ισοφάριση.

Αδύναμος κρίκος: Τον… τίτλο μοιράζονται οι Ντιόπ και Γκερέιρο. Ο πρώτος αποβλήθηκε στο 41′ και άφησε την ΑΕΚ με 10 παίκτες, ο άλλος δεν έκανε ούτε μισή σωστή ενέργεια και δίκαια αντικαταστάθηκε μόλις στο 30′.

Στο ύψος του
: Σε ακόμη ένα ματς της ΑΕΚ ο Δέλλας ήταν εγγύηση στα μετόπισθεν. Σταμάτησε αρκετές προσπάθειες των γηπεδούχων, ήταν ο μόνος που έβγαζε σωστά την μπάλα προς το κέντρο και προσπαθούσε να κατευθύνει και τους υπόλοιπους.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ντιόπ στο 41ο λεπτό με το… αχρείαστο φάουλ στο χώρο του κέντρου, που οδήγησε στην αποβολή του.

Το στραγάλι
: Ο Σταθόπουλος ήταν αρκετά εκνευριστικός με τα συνεχή σφυρίγματά του, που είχαν ως συνέπεια να σταματάει κάθε λίγο και λιγάκι το ματς. Απέβαλε τον Ντιόπ με δύο κίτρινες κάρτες σε δύο (πολύ σκληρά ομολογουμένως) μαρκαρίσματα και συνέχισε τα εκνευριστικά σφυρίγματά του ως το τέλος. Δεν επηρεάσε πάντως κάποια απόφασή του το αποτέλεσμα όσο τον ρυθμό του αγώνα.

Το ταμείο: Ο Ατρόμητος επιβεβαίωσε στο πρώτο ημίχρονο ότι έχει μεγάλες δυνατότητες αλλά και ότι δυσκολεύεται να σκοράρει και να κάνει την υπέρβαση. Οργανωμένη ομάδα, στο πρώτο 45λεπτο ήξερε τι ήθελε και πώς θα το καταφέρει. Από τη στιγμή που απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως, μπλόκαρε εντελώς. Έδειξε χαρακτήρα όμως και ισοφάρισε στο 89′. Όσο για την ΑΕΚ, με τέτοια νοοτροπία από τους παίκτες της δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό. Έκαναν δύο νίκες και μπήκαν στον αγώνα του Περιστερίου με ύφος… παγκόσμιων πρωταθλητών. Το πρώτο ημίχρονο ήταν τραγικό, στην επανάληψη τα πράγματα βελτιώθηκαν κάπως, αλλά ο στόχος ήταν η νίκη και αυτή δεν ήρθε, γιατί όπως με τον Ολυμπιακό (εκεί αστόχησε ο Πάντελιτς) έτσι και τώρα, όταν προηγήθηκε νόμισε ότι τελείωσε το ματς…

πηγή: gazzetta.gr