Η νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε, τελικά, συνέχεια για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ηττήθηκε στο Βερολίνο από την Άλμπα με 87-78 σε εξ αναβολής παιχνίδι για τη 19η αγωνιστική της Euroleague. Μια ήττα, πάντως, η οποία δεν κάνει ζημιά στους πράσινους αφού ούτως ή άλλως είναι εκτός πλέι οφ, όπως και η νίκη δεν δίνει κάτι έξτρα στους Γερμανούς, αφού ούτε αυτοί καταφέρνουν να μπουν στην 8άδα.

Το παιχνίδι, όπως προαναφέρθηκε, δεν είχε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι δύο ομάδες δεν ήθελαν τη νίκη, για ψυχολογικούς λόγους και για το γόητρο. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, όμως, δεν το έδειξε αυτό, αφού μετά το 11-11 στο 5’… εξαφανίστηκε από το γήπεδο και η Άλμπα με επιμέρους σκορ 17-2 έκλεισε την πρώτη περίοδο στο… +15 (28-13).

Στο δεύτερο 10λεπτο, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Με τον Νέντοβιτς να ανεβάζει ρυθμό και να σκοράρει με κάθε τρόπο, οι πράσινοι επέστρεψαν από το 30-15 μειώνοντας σε 37-34 και δείχνοντας έτοιμοι να ανατρέψουν την κατάσταση. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να είναι στο -4 (44-40), αλλά στην τρίτη περίοδο ο Νέντοβιτς -ο οποίος είχε βάλει 18 πόντους στο πρώτο ημίχρονο- δεν είχε καμία βοήθεια από τους συμπαίκτες του.

Η Άλμπα κατάφερε, επομένως, να ανοίξει και πάλι τη διαφορά (69-55 στο 30′), αλλά το χειρότερο για την ομάδα του Πρίφτη δεν ήταν το γεγονός ότι δεν κατάφερε τελικά να αποφύγει την ήττα με 87-78. Το χειρότερο ήταν ότι τρία λεπτά πριν τη λήξη αποχώρησε με τραυματισμό ο Νέντοβιτς, με τους πράσινους να μη θέλουν να σκέφτονται καν το ενδεχόμενο απουσίας του από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 44-40, 69-55, 87-78