Με την κούραση από το παιχνίδι στο Μπέργκαμο και με το μυαλό στη ρεβάνς με την Αταλάντα, ο Ολυμπιακός πήγε στον Βόλο για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα έχοντας ως στόχο τη νίκη που θα του επιτρέψει να συνεχίσει την πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και ακριβώς αυτό έκανε αλλά όχι εύκολα, αφού η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έδειχνε μπλοκαρισμένη και τελικά την ξεμπλόκαρε στο 81′ ο Βαλμπουενά, γράφοντας το τελικό 0-1.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι ερυθρόλευκοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 10′ είχαν και την πρώτη τους προσπάθεια για κάτι καλό, με το άστοχο σουτ του Καρβάλιο από το ημικύκλιο της περιοχής. Όχι κάτι το ιδιαίτερο, πάντως, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο στα επόμενα λεπτά, προσπαθώντας να βγουν στην επίθεση. Και βγήκαν.

Οι Θεσσαλοί έγιναν επικίνδυνοι στο 21′ με το γύρισμα του Ρεγκατέν για τον Φαν Βέερτ που δεν βρήκε τη μπάλα όπως ήθελε, για να ακολουθήσει στο 24′ νέα καλή στιγμή με το γύρισμα του Φερνάντεθ για τον Φαν Βέερτ, το οποίο έκοψε ο Βατσλίκ με την καίρια παρέμβασή του με το πόδι.

Όπως και να έχει, ήταν δύο φάσεις που θα έπρεπε να ξυπνήσουν τους Πειραιώτες, οι οποίοι στο 27′ έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ: Κλέψιμο έξω από την περιοχή του Βόλου, σουτ του Α. Καμαρά στο δοκάρι και άστοχο σουτ του Μασούρα στην επαναφορά. Ήταν η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου αλλά δεν έγινε γκολ, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0.

Οταν επέστρεψαν από αυτά, οι δύο προπονητές έκαναν από μία αλλαγή και το παιχνίδι άρχισε ξανά, με την εικόνα να είναι πάνω-κάτω ίδια με του πρώτου μέρους. Ο Ολυμπιακός, δηλαδή, δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του, ενώ ο Βόλος ήταν ικανοποιημένος με το 0-0 κι από εκεί και πέρα αν προέκυπτε και κάτι καλύτερο, κάτι που δεν έγινε στην κεφαλιά του Ρομέρο στο 60′ που έφυγε ελάχιστα άουτ, καλοδεχούμενο.

Βασικά, όσο τα λεπτά περνούσαν φαινόταν ότι θα προέκυπτε λευκή ισοπαλία, αφού παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων και κυρίως των ερυθρόλευκων δεν υπήρχαν οι πολύ μεγάλες φάσεις, αλλά έχει αποδειχθεί αρκετές φορές ότι οι Πειραιώτες μπορούν να βάλουν γκοκ ανά πάσα στιγμή χάρη στο ταλέντο των παικτών τους και αυτό έγινε στο Πανθεσσαλικό…

Στο 81′ ο Τικίνιο έδωσε στον Βαλμπουενά και αυτός, αφού συνεργάστηκε με τον Ελ Αραμπί, με σουτ εκτέλεσε τον Κλέιμαν για το 0-1. Αυτό που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα δηλαδή, αφού στο 87′ ο Φαν Βέερτ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αστοχώντας σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Γκουλέν, Ρομέρο, Φεράρι, Νίνης (46′ Μπαρτόλο), Τσοκάνης (71′ Κορέα), Φερνάντες, Σοάρες, Ρεγκατέν (80′ Σιέλης), Φαν Βέερτ.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (77′ Βρουσάι), Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκης (63′ Εμβιλά), Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά (77′ Τικίνιο), Καρβάλιο (63′ Βαλμπουενά), Μασούρας (46′ Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί.