Η Αταλάντα, αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Ίντερ για την παραχώρηση του βασικού αριστερού μπακ – χαφ Ρόμπιν Γκόζενς. Το deal αρχικά προβλέπεται να κλείσει με δανεισμό ως το τέλος της σεζόν και υποχρεωτική αγορά στη συνέχεια για περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους.

Ο Γκόζενς από τα βασικά στελέχη των μπεργκαμάσκι, αλλά και της εθνικής Γερμανίας είναι τραυματίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Υπήρχε αισιοδοξία στο στρατόπεδο της Αταλάντα πως ο Γκόζενς θα ήταν έτοιμος για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο του έξτρα νοκ άουτ γύρου του Europa League στις 17 και 24 Φεβρουαρίου, με το πρώτο ματς να γίνεται στο Μπέργκαμο και το δεύτερο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ωστόσο, με την ομάδα πρόσφατα ν’ αποκτά τον μεσοεπιθετικό Ζερεμί Μπογκά από τη Σασουόλο για 30 εκατομμύρια ευρώ και τον Γιόακιμ Μάλε να τα πηγαίνει εξαιρετικά ως αριστερός αμυντικός, η διοίκηση αποφάσισε να παραχωρήσει τον Γκόζενς όσο η αξία του παραμένει ψηλά, παρά τις αμφιβολίες που έχει προκαλέσει ο τραυματισμό του στο δεξιό του αστράγαλο που τον κράτησε για πολλούς μήνες εκτός αγωνιστική δράσης. Ωστόσο, αυτό δεν αποθάρρυνε την πρωτοπόρο της Serie A.

Οι «νερατζούρι» επί του παρόντος για το αριστερό άκρο έχουν τον Ιβάν Πέρισιτς, ο οποίος αποδίδει σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά με το συμβόλαιό του να λήγει υπάρχει μεγάλη διαφορά στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωσή του. Οπότε τον Γκόζενς τον… καπάρωσαν κατά κάποιο τρόπο από τώρα για το καλοκαίρι, γνωρίζοντας πως πολλές ομάδες θα χτυπούσαν την πόρτα της Αταλάντα ειδικά αν τα πήγαινε καλά στο τελευταίο σκέλος της σεζόν. Παράλληλα, η Ίντερ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Φελίπε Καϊσέδο από την Τζένοα προκειμένου να ενισχύσει και τη θέση του στράικερ, καθώς παλεύει για να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα στην Ιταλία.