Γέλασε και λίγο το χειλάκι της Μπάγερν. Η Μπαρτσελόνα έχοντας σε δαιμονιώδη κατάσταση τους Σουάρες και Νεϊμάρ έκανε μόνο τα απαραίτητα στο Μόναχο και στην συνέχεια, έχοντας… στην τσέπη το 3-0 του πρώτου ματς, έριξε στροφές και υπέστη μια ανώδυνη ήττα, 3-2.

Η «Allianz Arena» γέμισε με ελπίδες πρόκρισης, όταν μόλις στο 7ο λεπτό ο Μπενάτια άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, όμως κι αυτές έσβησαν άμεσα. Η «τριπλέτα», Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ συνδυάστηκε άψογα με τον δεύτερο να σερβίρει στον Βραζιλιάνο και αυτό να κάνει το 1-1 στο 15’. Λίγο αργότερα σε φάση καρμπόν με τους «MSN»(29’), ο Ουρουγουανός έδωσε και πάλι έτοιμο γκολ στον Νεϊμάρ κι αυτός έκανε το 2-1. Οι «μπλαουγκράνα» έκαναν συντήρηση στο δεύτερο ημίχρονο και οι Γερμανοί βρήκαν την ευκαιρία να γυρίσουν το ματς με σουτ των Λεβαντόφσκι (59’) και Μίλερ (74’).

Το ματς:

Τρομερό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες στο ματς. Από την μία οι γηπεδούχοι θέλησαν να… δείξουν τα δόντια τους και απ’ την άλλη η Μπαρτσελόνα να πετύχει νωρίς-νωρίς ένα γρήγορο γκολ. Συνδυασμός: Μπαλάρα! H Μπάγερν πριν καλά καλά προλάβει να αγχώσει την άμυνα του Τερ Στέγκεν, άνοιξε το σκορ στο 7’ με κεφαλιά του αφύλαχτου Μπενάτια, έπειτα από κόρνερ. Οι Καταλανοί δεν… μάσησαν, έβαλαν την μπάλα κάτω και με μαγικό συνδυασμό της επιθετικής τριπλέτας ο Νεϊμάρ έκανε το 1-1 στο 15ο λεπτό. Όπως ήταν φυσικό οι πανηγυρισμοί των Γερμανών κόπηκαν απότομα και οι φιλοξενούμενοι ήταν αγκαλιά με τον στόχο τους.

Μετά την ισοφάριση το παιχνίδι άνοιξε επικίνδυνα και για τις δύο ομάδες. Το ροντέο, που έβγαλε αρκετές φάσεις τόσο για την «Μπάρτσα», όσο και για τους Βαυαρούς, ευνόησε τους «μπλαουγκράνα» που με υποδειγματική αντεπίθεση και δημιουργό και πάλι τον Σουάρες και σκόρερ τον Νεϊμάρ μπήκαν μπροστά λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας (29’). Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε κάπως, όμως η ομάδα του Γκουαρντιόλα βρήκε και πάλι το κουράγιο να επιτεθεί και στο 40’ άγγιξε την ισοφάριση, όμως ο Τερ Στέγκεν –με διπλή προσπάθεια- νίκησε τον Λεβαντόφσκι κρατώντας το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο.

Πολύ πιο… ήρεμη μπήκε στο δεύτερο 45λεπτο η ομάδα του Λουίς Ενρίκε. Οι Καταλανοί έριξαν στροφές, την στιγμή που η Μπάγερν έπαιζε για το γόητρο. Οι Βαυαροί είχαν το πάνω χέρι και ο Λεβαντόφσκι βρήκε την ευκαιρία να «χτυπήσει» για το 2-2, με όμορφη ατομική ενέργεια στο 59’. Όσο περνούσαν τα λεπτά ο ρυθμό έπεφτε ολοένα και περισσότερο, όμως οι γηπεδούχοι ήταν σταθερά μπροστά, ενώ ο αντίπαλός τους ήταν φανερό πως έκανε συντήρηση δυνάμεων.

Η συνεχής επιμονή της Μπάγερν έφερε την ανατροπή στην… ανατροπή. Η Μπαρτσελόνα «παραχαλάρωσε» και ο Μίλερ με ωραίο σουτ «γύρισε» το παιχνίδι στο 74’. Η «Allianz Arena» ξύπνησε μετά το τρίτο γκολ και βοήθησε την ομάδα του Γκουαρντιόλα, που δεν έπαψε να προσπαθεί. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές τους και τους περιόρισαν και παρά την ήττα, πέρασαν εύκολα στον τελικό του Champions League.

Πηγή: sport-fm.gr