Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Μόντερεϊ νίκησε στο ντέρμπι τίτλου τη μεγάλη αντίπαλο Τίγκρες με σκορ 3-1 εκτός έδρας και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Liga MX του Μεξικού. Τα φώτα, όμως, στράφηκαν πάνω στην αμυντικό Ρεμπέκα Μπερνάλ.

Καθώς έδινε συνέντευξη και προσπαθούσε να εξηγήσει τα συναισθήματά της για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας και του συλλόγου, της έκανε έκπληξη η Γιανέλι Φαρίας, η σύντροφός της η οποία βρέθηκε στο γήπεδο για να τη στηρίξει. Γιόρτασαν μαζί με ένα φιλί που έγινε η εικόνα των πανηγυρισμών της κατάκτησης του τίτλου. Η Γιανέλι Φαρίας είναι επίσης παίκτρια και αγωνίζεται στην ομάδα Κλαμπ Αμέρικα. Οι δύο τους έχουν σχέση εδώ και καιρό και δεν την κρύβουν.

Η ρομαντική στιγμή που έζησαν στον αγωνιστικό χώρο του «Εστάδιο Ουνιβερσιτάριο» έδωσε την ευκαιρία στην λίγκα να τις υποστηρίξει. «Αυτός ο τίτλος γιορτάζεται με αγάπη», έγραψε στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρόλο που η κίνηση της παίκτριας της Κλαμπ Αμέρικα και της Μόντερεϊ έγινε αποδεκτή με θετικά μηνύματα από την οικογένεια του μεξικάνικου ποδοσφαίρου γυναικείου και ανδρικού – το οποίο αν μη τι άλλο είναι βήμα προς τα μπροστά αφού η Εθνική ομάδα ανδρών απειλείται με βαριά τιμωρία από τη FIFA για ομοφοβικά συνθήματα. Η πλειονότητα των οπαδών στη χώρα τις χειροκρότησε και χάρηκαν με τη χαρά τους, άλλοι πάλι είχαν ακραίες αντιδράσεις, κυρίως οπαδοί της Κλαμπ Αμέρικα που είναι η δημοφιλέστερη ομάδα στο Μεξικό. Το γεγονός πως η Γιανέλι Φαρίας φόρεσε τη φανέλα της Μόντερεϊ με το όνομα της συντρόφου της τους ενόχλησε και άρχισαν τα αρνητικά σχόλια στα social media.

Πάντως, πριν από μερικούς μήνες όταν στο «Εστάδιο Αστέκα», έδρα της Κλαμπ Αμέρικα η Γιανέλι Φαρίας σκόραρε και πανηγύρισε το γκολ της με την Ρεμπέκα Μπερνάλ που βρισκόταν στις εξέδρες, οι οπαδοί των «αετών» τις χειροκρότησαν.