Ο ΠΑΟΚ ήθελε να δώσει συνέχεια στην εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα για να παραμείνει στην 3η θέση, υποδεχόμενος τον Αστέρα Τρίπολης. Έπειτα από ένα παιχνίδι με συνεχείς αλλαγές στο σκορ, όμως, όλα έδειχναν ότι η ισοπαλία θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, μέχρι που ήρθε το πέναλτι -το δεύτερο που πήραν στο παιχνίδι- οι ασπρόμαυροι στο 90′ για το 3-2 από τον Κούρτιτς, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, έστω δύσκολα, να πετυχαίνει τον στόχο της.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τη μπάλα και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 10λεπτο, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν το προβάδισμα από το 12′, όταν ο Καρμόνα γύρισε για τον Σονί και αυτός με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Ήταν ένα γκολ που… έκοψε τα πόδια των Θεσσαλονικέων, με τους Αρκάδες από την άλλη πλευρά να πατάνε καλύτερα και να παίρνουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 30′ θα μπορούσαν να πάρουν και μεγαλύτερο προβάδισμα αλλά ο Κρέσπι δεν έπιασε καλά το πλασέ μετά την κάθετη του Σονί.

Τρία λεπτά μετά οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε και γενικά ο Αστέρας ήταν καλύτερος, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που ψαχνόταν. Και καθώς ψαχνόταν, κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει στο 43′ με πολύ ωραίο σουτ του Άκπομ (1-1) και να πάει στα αποδυτήρια σε σαφώς καλύτερη ψυχολογική κατάσταση.

Φάση από τον αγώνα ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης

«Τρέλα» στο β’ μέρος και λύτρωση στο 90′

Η οποία έγινε ακόμη καλύτερη με το ξεκίνημα του β’ μέρους και συγκεκριμένα στο 49′, όταν ο Μουνάφο πάτησε τον Αουγκούστο και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Κούρτιτς ήταν εύστοχος βάζοντας μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους (2-1). Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε καταφέρει να κάνει την ανατροπή και ήθελε, πλέον, να διαχειριστεί το παιχνίδι, αλλά δεν πρόλαβε…

Στο 60′ ο Άλβαρες εκτέλεσε φάουλ και ο Χριστόπουλος με κεφαλιά έγραψε το 2-2, παγώνοντας τους Θεσσαλονικείς. Οι οποίοι, πάντως, θα μπορούσαν να… ζεσταθούν ξανά στο 64′ αλλά Τσιφτσής απέκρουσε το σουτ του Αουγκούστο και στην επαναφορά ο Καρμόνα πρόλαβε να κοντράρει αυτό του Μπίσεσβαρ.

Ο ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει τις αλλαγές του, έψαχνε το τρίτο γκολ και το πλησίασε ξανά στο 79′ με το σουτ του Σβαμπ που έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ ο Αστέρας είχε τη δική του μεγάλη φάση για να κάνει το 2-3 και να πάρει τη νίκη στο 85′, όταν ο Τίλικα στην αντεπίθεση έδωσε στον Ριέρα, το διαγώνιο σουτ του οποίου εντός περιοχής έφυγε άουτ.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο, ήρθε στο 88′ η ανατροπή του Κρέσπο από τον Γκαρθία, για να υποδείξει ο διαιτητής το δεύτερο πέναλτι για τους Θεσσαλονικείς, το οποίο μετέτρεψε ξανά σε γκολ, στο 90′, ο Κούρτιτς, δίνοντάς τους τη νίκη με 3-2.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχάι (71′ Ίνγκασον), Κρέσπο, Σίντκλεϊ (86′ Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (71′ Σβαμπ), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Άκπομ (86′ Σβιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (71′ Μουργκ).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα (91′ Μπενίτο), Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε (91′ Ιγκλέσιας), Κρέσπι (81′ Γκαρθία), Σίτο (46′ Τιλίκα), Σονί, Μπαράλες (69′ Ριέρα).